Curenje nakon zamjene antifriza...

Curenje nakon zamjene antifriza...

Član
Pozdrav ljudi,

Fiat Bravo II 2007, JTD, nakon promjene komplet antifriza (10.11.2016. god., G12 crveni), auto postepeno (u manjoj količini) gubi tekućinu. Odvezao mehaničaru koji je podigao auto na dizalicu, pogledao pod svjetlom i primjetio je kapljice vode po dijelovima ispod pumpe. Sumnja na vodenu pumpu, ali dogovor je da dospem i vozim 20tak dana i pratim stanje pa ćemo dalje vidjeti kako rješavati.

Prije 2.5 god. je na autu (190.000 km) rađen veliki servis i obavezno je zamjenjena vodena pumpa, a sada je na satu 235.000 km. Ja za taj period nikad nisam osjetio bilo kakav gubitak tekućine, niti je motor ikada prešao 90 stepeni (tipa crvena lampica ili sl.).
Ako bude vodena pumpa valja mi se pripremati za keširanje:hurting::D Ono što je karakteristično je da mi je prije zamjene antifiza, momak iz Motorexa mjernim uređajem provjerio stanje i utvrdio da tekućina nije spremna za niske temperature te da sam srećom na vrijeme tempirao zamjenu. Može biti da je to uzrok, tako da sam u toj varijanti ja zahebo:banghead:

Ne znam da li je neko imao sličnu situaciju, ali svaki savjet (tipa na bazi kojih simptoma znati je li, ili nije vodena pumpa) iskusnijih je dobrodošao;)

Pozdrav.
Adi
 
Član
Da nije prije sipan onaj prasak protiv curenja hladnjaka , pa sad nakon zamjene antifriza pocelo pustat ...
 
Član
Sumnjam drug, sa hladnjakom nije bilo problema koliko znam tako da pretpostavljam da nije sipan taj prasak..

Lp.
Adi
 
Član
Ništa nisi sjebao zamjenom antifriza , jednostavno vakat joj , procurila , pitanje i kakvog je kvaliteta ugrađena pumpa.
Uglavnom što prije to riješavaj , to kapanje nije toliki problem ali ako zariba ležaj onda je belaj.
 
Član
Ako nema nikakvih crijeva iznad pumpe (da bi se moglo odatle slijevat) onda je pumpa svoje odradila ... Kad budes mijenjao najbolje je zamijenit komplet set zupcastog ...
 
Top