Cudna potrosnja ulja

Cudna potrosnja ulja

Član
Dakle auto je u zadnje 3000km potrosio 2l ulja. Motor ne duva i ne trosi gram ulja jedno 500 km, i onda za 3 dana potrosi 500ml ulja i ostavlja barice(sliva se sa menjaca i sa obe strane motora), i nakon toga opet 500km ne trosi nista :icon_confused: Malo slini na dihtungu poklopca ali mislim ne moze toliko potrositi na njemu. Takodje sam primetio baricu od ulja kod prve bobine, to bi moglo biti zbog onog dihtunga svecice sto se menja kad se menja dihtung poklopca. Znaci dihtung glave je nov.Pitanje: Pitanje je da li ovaj auto ima onu mrezicu od iber laufa koja moze da zacepi? I koje je vase misljenje? Fiat 2.0 20v je motor

Član
Imam ja :D ocito ga ne trosi, nego "proljeva" negdje, ako nista, operi motor tj. ocisti masnocu / tragove ulja, i iduci put prati odakle se sljeva :)

Član
Odkud da ti imas ideju :) Masnoca dolazi sa dihtunga poklopca ventila, pomalo i sa ibera, i stvara se oko prve bobine....Za pocetak sam mislio zameniti dihtung poklopca i onih 5 dihtungica na svecicama sto se stavljaju pa da vidim sta se desava, majstor kaze previse ulja trosi za taj dihtung. Znas li ti mozda ima li ovaj motor tu mrezicu od iber laufa koja moze da zacepi pa da motor u tom trenutku mora negde da izbaci ulje?

dellas je napisao(la):
Odkud da ti imas ideju :) Masnoca dolazi sa dihtunga poklopca ventila, pomalo i sa ibera, i stvara se oko prve bobine....Za pocetak sam mislio zameniti dihtung poklopca i onih 5 dihtungica na svecicama sto se stavljaju pa da vidim sta se desava, majstor kaze previse ulja trosi za taj dihtung. Znas li ti mozda ima li ovaj motor tu mrezicu od iber laufa koja moze da zacepi pa da motor u tom trenutku mora negde da izbaci ulje?

Dellas to da baca ulje na dihtungu poklopca ventila vec sam cuo za HGT ovdje u Italiji,jesil mijenjao dihtung,nemogu da skontam iz post-a?Koje ulje koristis?Inace HGT radi idealno sa Valvoline ili Selenia.

Član
BlackPrince86 je napisao(la):
Dellas to da baca ulje na dihtungu poklopca ventila vec sam cuo za HGT ovdje u Italiji,jesil mijenjao dihtung,nemogu da skontam iz post-a?Koje ulje koristis?Inace HGT radi idealno sa Valvoline ili Selenia.

Menjao sam dihtung glave, a dihtung poklopca nisam jos. Koristim selenia 20k ulje, to je preporuceno za hgt-a, kazu da najbolje podmazuje ali da mora malo da ga trosi. Ostaje mi da zamenim dihtung poklopca i one male dihtunge kod svecica, da operem motor pa da vidim sta ce onda biti...Jedan lik ovde iz kraja sto isto vozi hgt-a kaze da misli da je do te mrezice iber laufa, da je zapusila, meni je cudno da je ovaj motor ima, znam da se to na jugu desi. Pokusacu zamenom dihtunga pa javljam jel ok.