dino_ze2 je napisao(la):Poz...U voznji na oko 2.5 hiljade obrtaja do 3,pocinje mi se cuti ko neko sustanje,kao zrak da mi negdije probija,dali je mguce da mi je neko crijevo od vakuma riknulo,ili je turbina riknula :icon_cry:,i da imali neko neko rijesenja kako provijeriti ta crijeva od vakuma,
Sarajlic je napisao(la):Prvo poskidaj sva crijeva intercooler-a i sam intercooler.Pregledaj na vidljiva napuknuca.Ako neotkrijes onda benzina i pomalo ulij u svako crijevo i okreci bla bla ugl samo da ti neode benz vani ali vanjstina mora biti suva.Onda tako isto intercooler.Ako tu nenadjes nista onda vizuelno pregledaj turbinu da nema gdje napuknuca.Takodje pregledaj mjesta gdje se crijeva naticu na turbo i intercooler da nemaju ostecenja ili napuknuca kao i na usisnoj grani.Nakon toga pregledaj usisnu.Pa javni sta si nasao ako jesi a i ako nisi pa cemo vidjet dalje.Sto se tice pasata mogu ti dosta pomoc.Kuburio sam sa svojim a i sa dosta primjeraka od jarana i poznanika.
Pokusaj snimiti zvuk ili video clip![]()
dino_ze2 je napisao(la):Sarajlic je napisao(la):Prvo poskidaj sva crijeva intercooler-a i sam intercooler.Pregledaj na vidljiva napuknuca.Ako neotkrijes onda benzina i pomalo ulij u svako crijevo i okreci bla bla ugl samo da ti neode benz vani ali vanjstina mora biti suva.Onda tako isto intercooler.Ako tu nenadjes nista onda vizuelno pregledaj turbinu da nema gdje napuknuca.Takodje pregledaj mjesta gdje se crijeva naticu na turbo i intercooler da nemaju ostecenja ili napuknuca kao i na usisnoj grani.Nakon toga pregledaj usisnu.Pa javni sta si nasao ako jesi a i ako nisi pa cemo vidjet dalje.Sto se tice pasata mogu ti dosta pomoc.Kuburio sam sa svojim a i sa dosta primjeraka od jarana i poznanika.
Pokusaj snimiti zvuk ili video clip![]()
hvala sarajlic,probam ovo sve pa javim....a cucemo se za neke stvari sto me jos muce![]()