cudan miris?

cudan miris?

Član
ovako, naime imam problem... radi se o golfu 4 1.6 i auto mi ima cudan miris kad radi, podsjeca na miris motorke kad radi... ne trosi vodu ulje i slicno... nedavno sam izbacio katalizator i mijenjao lambdu i bilo ok al mi lambda opet ne radi... citao sam po nekim forumima da povecan nivo olova, ulja ili neki drugih stvari ne da lambdi da dobro radi... da li zna neko sta bi moglo biti?

Limp je napisao(la):
na auspuhu ali ga osjetim i kad otvorim prozor malo u voznji...

ako ti je miris motorke sto kazes hehehe, onda su difoni, tako je kod mene isto bilo na pocetku nije pusio ali vremenom je bilo uzas, ........

Limp je napisao(la):
elektricar je napisao(la):
Limp je napisao(la):
na auspuhu ali ga osjetim i kad otvorim prozor malo u voznji...

ako ti je miris motorke sto kazes hehehe, onda su difoni, tako je kod mene isto bilo na pocetku nije pusio ali vremenom je bilo uzas, ........

sta su difoni? :icon_question:

to su gumice(semering) na ventilima koje sprjecavaju prolazak ulja u kopresioni prostor, vremenom izgore i kako radi motor prolazi ulje sagorijeva i na auspuh se osjeti smrad motorke kao sto ti rece ;)

Član
al druze valjda bi onda trebalo pusiti nazad? posto nema nikakvog dima cudno mi da je to... a i ne trosi ulje...

Limp je napisao(la):
al druze valjda bi onda trebalo pusiti nazad? posto nema nikakvog dima cudno mi da je to... a i ne trosi ulje...

kazem ti ako se osjeti da ulje sagorijeva onda je to kao sto ti rece ( miris motorke , jer motorka trosi mjesavinu), kod mene je taj motor i isto je tako bilo , na pocetku nije pusio ni trosio ulje samo se osjetio taj miris, poslije je poceo pusit samo kad ga pustis u leru da radi jedno minutu

Član
znaci i tebi je bilo tako u pocetku pa posle jos gore... a sta si uradio onda i gdje i koliko para? :) hvala na odgovorima drug

Limp je napisao(la):
znaci i tebi je bilo tako u pocetku pa posle jos gore... a sta si uradio onda i gdje i koliko para? :) hvala na odgovorima drug

tako je kod mene bilo, otidji ti jos kod nekog majstora pa nek ti kaze tacnije jbg ovo je sve preko neta,................ kupio 8 difona nisu me dosli ni 20 KM s tim da sam sebi sam zamjenio, a ja mislim da majstor uzima oko 50 KM za ruke, nema tu puno posla s pravim alatom pola sata

Član
aha a samo mi reci jel se mora skidati glava motora i usisna da bi se doslo do toga? a kad si to uraidio jel ti nije vise smrdilo? hvala ti jos jednom drug...

Limp je napisao(la):
aha a samo mi reci jel se mora skidati glava motora i usisna da bi se doslo do toga? a kad si to uraidio jel ti nije vise smrdilo? hvala ti jos jednom drug...

skida se usisna grana kopletna, deklo, zupcasti, bregasta,hidropodizaci, za dalje skidanje treba ti alat da pritisnes ventil pa da izvadis osigurace i oprugu, te da dodjes do difona, znaci glava se ne skida, to sam odradio i vise nema tog mirisa ni da auto pusi

Početnik
a zasto skidati usisnu granu..?? msm skines deklo,bregastu podizace opruge,dovedes klip do GMT i otprilike to je to..nezz bezveze gubit vrijeme skidat usisnu granu ;)

Lija je napisao(la):
a zasto skidati usisnu granu..?? msm skines deklo,bregastu podizace opruge,dovedes klip do GMT i otprilike to je to..nezz bezveze gubit vrijeme skidat usisnu granu ;)

hmmmmmm, kako ces drzati ventil ???

Početnik
a zasto je klip u GMT.? a kasnije ako kojim slucajem nebudes mogao ubaciti osigurac ,odvrnes svjecicu i kroz taj otvor nekom polugom pridrzis ventil....