Šta je novo?
BHTuning.com - Tuning & Styling

Dobrodošli na jedinstveni forum na našim prostorima sa tradicijom preko 10 godina, 80 000+ tema, preko 1 milion postova i 45 000+ članova ... Tuning & Styling na jendom mjestu sve za vašeg limenog ljubimca!

Cruenje iz posude sa pranje vjetrobranskog stakla..

BravoBiH

Član
Pozdrav ekipi,

Iako je auto garažirano (Fiat Bravo 2007), izgleda da mi je usljed učestalih minusa iz posude sa pranje vjetrobranskog stakla (ili možda pratećih crijeva) odjednom počela curiti voda:rage: Kada je naspem, u roku cca 0.5-1h iscuri, ispod lijevog blatobrana. Pumpa sigurno radi te tekućina u posudi nije zamrznuta.. U ovih par dana će morati ići na popravku majstoru, nema druge:car5::D

Da li je neko imao sličnih problema, je li komplikovano demontirati (ako je potrebno) ovu posudu?

Hvala i pozdrav;)
Adi
 

BravoBiH

Član
Update: za one koje budu imali isti "problem", samo treba pričekati prvi sunčan dan i ostaviti auto da se ugrije i rješeno:D Sve sam mislio da rječ o nekom kvaru a zapravo upekli minusi, a ja zaboravio na vrijeme dosuti tekućine za vjetrobransko staklo:oops:;)
 

Yellow

Član
Kako mislis rijeseno? Meni je puknula posuda zato sto se voda u njoj zaledila, pa je curilo. Sad uvijek sipam tekucinu.
 

BravoBiH

Član
Kako mislis rijeseno? Meni je puknula posuda zato sto se voda u njoj zaledila, pa je curilo. Sad uvijek sipam tekucinu.
Kod mene je bilo malo (obične) vode u posudi koja je bila zaleđena (1/3 cca). Čim je došlo bolje vrijeme sve proradilo (odmrzlo?).
Nakon toga sam istrošio sve što je bilo, i onda do vrha nasuo tekućinu do -20 i to je to. Pretpostavljam da je posuda bila puna (obične) vode da bi imao belaj kao što se desio i kode tebe, ali eto izgleda da sam ovaj put imao sreće:bag::)