Crkao akumulator, kako da otvorim auto, vw passat 3bg

Crkao akumulator, kako da otvorim auto, vw passat 3bg

Član
Oprao auto na praoni i vratio kuci. Danas krenuo u grad i ne mogu da otkljucam. Daljinsko ne radi. Uzmem drugi kljuc opet nista. Zavirim u auto, nista ne blinka niti svijetli(lampica na vw radiu, kilometar sat, lampica od alarma). Gepek mogu otvoriti ali iz njega ne mogu nista jer je limuzina u pitanju, a sjedista su zakljucana. Vratta manuelno ne mogu otvoriti, vjerovatno je brava neispravna jer 7 godina samo koristim daljinsko otkljucavanje. Svi ovi simptomi meni izgledaju kao da je akumulator ili ecu crkao. Mislim da bi najprije trebao krenuti od haube. Zna li neko kako da otvorim haubu? Svaki savjet je dobrodosao.
Auto vw passat 1.9 tdi 96kw 2003.god
 
Član
Lagano pokusavaj bravu otvoriti, zakovala od stajanja sigurno, ali mora proraditi ako si uporan.

Poslato sa G620S-L01 uz pomoć Tapatoka
 
Član
Ne znam nikakvu caku, jedino sto mi pada na pamet da nazoves majstore iz hudinija. Rade ovakav tip usluge, otvaraju vozilo bez kljuceva i bez fizickih ostecenja.
 
Član
Pokusavao malo vrata odvojiti pa da zicu provucem al kod passata to ide tesko skroz. Vidjecu nekako ispod auta da provucem zicu pa da haubu otkacim.

Poslano sa mog SM-J500F koristeći Tapatalk
 
Član
Rijeseno. Podvukao se pod auto i zicom dohvatio sajlu od haube i tako otkljucao haubu. Akumulator bio mrtav. Pokusao na kablove pojacati ali nista. Kupim novi akumulator i sve ok. Poslije vidim prekidac svjetala ukljucen ostao.

Poslano sa mog SM-J500F koristeći Tapatalk
 
Član
Ja sam pokusao zicom i povlacio kvaku ali nisam uspijevao otvoriti.
Btw dobro je proslo iako sam uzeo nov akumulator 185 KM ne znajuci da su mi svjetla izvukla struju i da sam stari mogao napuniti i jos neko vrijeme koristiti al hajd.

Poslano sa mog SM-J500F koristeći Tapatalk
 
Top