Član
U 12 mjesecu 2006. kupio sam Corsu B 1.4 16V Sport. Bila je obična izvana pa sam prvo kupio felge, Dezent T 15". Nakon nekog vremena mi je postao slab taj motorić pa sam se bacio u potragu za 2.0 16V i našao ga. Motor je ubačen i bio sam prezadovoljan. Auto je spušten, Koni sport kit-om. Radi boljeg kočenja stavljeni su Brembo Max naprijed i Brembo diskovi iza. Kupio sam Rieger branike i Angel eyes kojima sam prezadovoljan. Još bi rekao da imam ugrađen BRC plin, direktno ubrizgavanje. Evo par slika:
Diskovi
Branik prednji Rieger
zadnji Rieger
Vrijeme ubacivanja novog motora:
mlinac za kavu...
propuh...
Motor i autu i prvi dan fotografiranje:
Razlike u širini zadnjeg mosta su više nego očite
Novi farovi
onda smo malo širili rubnjake
pa su sjele nove felgice, Borbet X8 16"
onda se malo prednji kraj proširivao
Nakon svega toga, auto je izgledao ovako
I da bi otežao malo auto ubacili smo par kg muzike
Moram vratiti duže opruge jer je auto lego i struže svako malo
Pojačalo za woofere je Ground Zero GZHA 1.1200 D, za kickere u prednjim vratima Hifonics Nemesis. Svi zvučnici su Hifonics, wooferi su Alpine
I tako mi je nakon godinu dana tjeranja ovog motora i taj oslabio i bacio sam se u potragu za turbakom. Isti je kupljen polovicom 7-og mjeseca u Splitu i lagano se krenilo na posao
Intercooler
Gužva u 16-ercu
Onda je došlo do malih problema oko nosača mjenjača i motora, ali sve se riješilo
Zatim je projekt stao, nije se jednostavno imalo niti vremena niti volje. Auto je stajao 2 mjeseca u garaži
I nakon 2 mjeseca mi je puko film i rekoh ajde da to završim do kraja da se mogu voziti i tako je bilo. Za 2-3 dana smo sve završili. Dobila je nov, reparirani F28 mjenjač (6 brzina) i odonda uživamo u vožnji. Naravno dok ne postane slabašna pa ćemo nešto opet kemijati
Diskovi
Branik prednji Rieger
zadnji Rieger
Vrijeme ubacivanja novog motora:
mlinac za kavu...
propuh...
Motor i autu i prvi dan fotografiranje:
Razlike u širini zadnjeg mosta su više nego očite
Novi farovi
onda smo malo širili rubnjake
pa su sjele nove felgice, Borbet X8 16"
onda se malo prednji kraj proširivao
Nakon svega toga, auto je izgledao ovako
I da bi otežao malo auto ubacili smo par kg muzike
Moram vratiti duže opruge jer je auto lego i struže svako malo
Pojačalo za woofere je Ground Zero GZHA 1.1200 D, za kickere u prednjim vratima Hifonics Nemesis. Svi zvučnici su Hifonics, wooferi su Alpine
I tako mi je nakon godinu dana tjeranja ovog motora i taj oslabio i bacio sam se u potragu za turbakom. Isti je kupljen polovicom 7-og mjeseca u Splitu i lagano se krenilo na posao
Intercooler
Gužva u 16-ercu
Onda je došlo do malih problema oko nosača mjenjača i motora, ali sve se riješilo
Zatim je projekt stao, nije se jednostavno imalo niti vremena niti volje. Auto je stajao 2 mjeseca u garaži
I nakon 2 mjeseca mi je puko film i rekoh ajde da to završim do kraja da se mogu voziti i tako je bilo. Za 2-3 dana smo sve završili. Dobila je nov, reparirani F28 mjenjač (6 brzina) i odonda uživamo u vožnji. Naravno dok ne postane slabašna pa ćemo nešto opet kemijati