Corrado G60 (nova vozilica)

Corrado G60 (nova vozilica)

Član
Vec mi klize ali pravim adapter za pk amortizer i uzet cu kraci remen, 1 ~1,1 bar. ma kontam za glavu ali jedino spustanje ima efekta na g60 poliranje portanje i to nista ne znaci na g-u ali imam jednu drugu ideju ali jos je na papiru sve dok razmislim .
 
Član
pa atmosfercu olaksas da lakse "usisa zrak" a na g imas 1 bar kako kod ne mozes mu tim povecati pritisak samo mozes ocistiti talog koji se vremenom nakupio .
 
neznam prijatelju sto mislis s time...
osobno sam imao priliku pricati sa covjekom koji trenutno ima najbrzi G u Bih a mozda i sire...glavna stvar koju mi je rekao je da je poslije obrade g ladera,obrada glave najbitnija stvar na tim motorima...

16VG60 ima 40KS vise na istoj remenici kao i 8VG60 bas zbog protocnije glave i samim time veci "flow"...
 
Član
atmosferac pravi prizisak max 1 bar a lader nadmasi taj pritisak i napuni 1,1 bar sto znaci 2,1 bar sta ces postici na 2,1 bar prosirenjem pola mm usisa ? kada kada kroz crijevo fi 8 pici 10 bara ? spustanje glave ok.
 
Član
Nije sve u jacini pritiska, serijska glava kod g60 jednostavno ne moze primiti vecu kolicinu vazduha. Obradom glave bas to omogucujes, vise vazduha = veca snaga. Problem je samo sto kod nas nemas nikog da obradjuje G glavu. To moze samo u Hrvatskoj i kosta oko 300e. Spustanjem glave ces dobiti vecu kompresiju a to ti nije cilj na motoru sa kompresorom (a i turbom). Manjom remenicom od 68 ces samo ubiti lader. Koje dizne koristis?
 
Kakvih crnih pola mm...kanali u glavi se sire i do 4-6mm,usisna grana 5mm, klapna i do 6mm....
Neznam sta i kako mislis postici tih 250ks,samo cu ti napisati podatke koje je davor radio i trenutno ima cca 230ks

- 68 mm remenica
- P3RS chip ( custom ) SLS
- RS2 G-lader SLS
- 256/276 asimetrična bregasta SLS
- portana glava motora , usisna grana, klapna gasa ( šireni i polirani, usisni i ispušni kanali )
- 360 cc dizne
- bypass ventil
- w5dp0 svijećice ( polo G40 )
- 4-1 ispušne grane , ostatak inox f60mm sa dva protočna lonca
- 82 mm usis & k&n panel filter
- 6,3 kg zamajc
- uljni hladnjak 10 rebara

Napominjem da ne podcijenjujem ni tvoj ni niciji rad...
Hocu reci da sam se jedno vrijeme jako lozio na G motore pa sam skupljao informacije na svakom koraku...da bi na kraju dosao do zakljucka da je to motor za prave zaljubljenike koji ceznati postupati s tim...isto tako treba bruka para da se taj motor digne na tih cca 250KS a da pri tome nebude mjenjanje punjaca svako popodne...

I da Davor svakih 30ak tisuca km rastavlja g lader i reparira ga jer nije preporucljiivo prelaziti vise od toga na ovome setupu...

To je ono sto me najvise odbilo kod ovoga motora.
 
Član
Druže sve to stoji veliki pritisak itd ali džaba kad je 8V glava ograničena... Ako ćeš da sav taj boost iskoristiš ganjaj 16v da radiš ili portaj 8V glavu, može se proširiti skoro kao fabrička 16V da bude (što je Davor radio). Samim tim idu i nove dizne, regulator pritiska, čip, hladnije svjeće itd itd.

Iz ovih razloga ja i ne mislim nešto puno dalje od fabrike ići, najvjerovatnije samo chip sa 68 remenicom i orginalnim diznama... Sve ostalo traži još više pa i konji postaju skuplji, ovako bar znaš na čemu si i dokle si ;)

@Dzinn16v sa 68 i manjim remenicama čak je preporučljivo na 10,000 mjenjati ležajeve sekundarne osovine tj. 6002 i 6003 ali sa metalnim oklopima i u C3 varijanti..


P.S. Izvadi "ovo" iz farova, šta god da je
 
Član
Prije svega kada vec nabrajamo :

-Totalno remontovan lader prije 20 000 km
-remenica 68 mm
-cip custom
-isv reroute
-intercooler vidi se sa slike prije dimenzija i konstrukcija rebara
- dizne 360
- svjecice sa 4 kraka
- 450 ohm potenciometar
- izduv fi 60 tri protocna lonca bez katalizatora
- grana 4-2-1
sad radim klapne i frezam lader usput stavljam nove lajsnice i da prekontrolisem lezajeve kada vec bude otvoren i radim novi cip

plus imam jos jedan g60 motor komplet sa instalaciom i tri ladera dva ispravna jednom skrsen puz . necu da nabrajam sta sam sve novo stavio tipa "potrosnog" materijala Ako se vrati koja stranica nazad vidjet ce se sve sto sam radio.

Ne vidim zasto ovde neko ismijava moj rad .... cini mi se da radim ono u sta se mnogi nisu smjeli upustiti . Svako ko nesto misli ima mjesto pored mene i pravac od 402 m i skidam kapu .... btw ja svaki dan imam nezaboravno iskustvo ;)
 
Ja covjeka...sta se odmah ljutis nitko te ne podcijenjuje niti ismijava...ja ti samo kazem sta kazu majstori i strucnjaci za takve motore koji su to slozili i vozaju se godinama bez kvarova i osvajaju SR-ove...

Ti ako mislis da mozes,jace,brze bolje...svaka ti cast zavrsi to sto si zapoceo pa da vidimo rezultate....
Meni ce osobno biti drago da s tim svim sta si napisao budes imao 250Ks i da se taj auto bude vozao jos 10godina.;)
Evo sta su uradili decki iz HR 286KS zadnje mjerenje....
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.102871786476080.5629.102304496532809&type=1
 
Top