edoze je napisao(la):
haj da ja tebi prodam nesto tako? il peti-deseti? sigurno bi platio pa onda gledao sta je,pogotovo danas...i okani se blacenja firme, zato sto ljudi nisu nizasta krivi... svakakve bagre ima i ne mozes vjerovat covjeku da ti nije neku koipiju uvalio i kad pregledas,a pogotovo kupit na nevidjeno...
buraz ti i tvoji istomisljenicu niste bas u pravu . Pocinje malo smarati ova tema jer ocigledno uzivotu niste nikakav pravilnik procitali sto se tice firmi za dostavu.
NIJE NJIHOVO DA ULAZE U TO JEL ORGINAL NESTO IL NIJE HALOOOOOOO
NJIHOVO JE DA DOSTAVE PAKET . NJIH NE BI TREBALO DA ZANIMA STA JE U PAKETU JEL KONTAS TI I SVI TVOJI ISTOMISLJENICI.
Jednostavno covjece ne kupujes ili ako kupujes onda izvrsis transakciju licno.
Ako si spreman postom naruciti budi spreman i pare popusti .Zar nije jednostavno
Svi dodjete ovdje i solite pamet nije firma kriva , e pa moji prijatelji FIRMA JESTE KRIVA. Ne saljete nesto u drugu drzavu da mora prelaziti carinsku kontrolu pa da se mora otvarati. Oni nisu smjeli otvarati paket i zdravo. Moraju ga u izvornom obliku isporuciti od prodavaca do ponudjaca, tj . smjeli su ali ne na nacin na koji su oni to uradili.
Nemojte misliti da imam nesto protiv navedene firme . Cak sto vise imam super super pozitivno misljenje o njima i imam pravo ugodna iskustva.
PROCITAJTE OVIH 10 STRANICA PA CE TE SHVATITI DA POGRESNO RAZMISLJATE.
Edit znao sam da imam ovo negdje na kompu .
12. OTVARANJE POŠILJKI
FedEx može po vlastitom nahođenju ili na zahtjev nadležnih tijela, otvoriti i pregledati svaku Pošiljku u bilo kojem trenutku, te ne preuzima nikakvu odgovornost u tom pogledu.
U određenim slučajevima FedEx je dužan poduzeti rendgenske preglede. Pošiljatelj i Primatelj se ovim putem odriču svakog eventualnog zahtjeva za naknadu štete zbog poduzetog pregleda.
Sukladno Zakonu o poštanskim uslugama i Pravilniku o općim uvjetima za obavljanje poštanskih usluga, FedEx je obvezan,
u nazačnosti najmanje dviju osoba, otvoriti i pregledati sadržaj Pošiljke u sljedećim slučajevima:
kad se poštanska pošiljka ne može uručiti primatelju niti vratiti pošiljatelju (neuručiva pošiljka),
kad postoji osnovana sumnja da se u poštanskoj pošiljci nalaze zabranjeni predmeti,
kad je poštanska pošiljka oštećena tako da je ugrožen njezin sadržaj,
kad poštanska pošiljka u međunarodnom prometu podliježe carinskom i deviznom pregledu u smislu carinskih i deviznih propisa.
Pošiljatelj i Primatelj se ovim putem odriču svakog eventualnog zahtjeva za naknadu štete zbog poduzetog pregleda.
Dakle otvaranje posiljke da bi neko isprobavao stvari gledao u kakvom su stanju ne dolazi u obzir. Da ne dodje do zabune imao sam slican spor i odatle moja angazovanost za ovu problematiku. Paketi se otvaraju u prijemnom centru ,a ne pred primaocem .
pozdrav