Citroen Saxo 1.1 trokira

Citroen Saxo 1.1 trokira

Član
Eto pala je odluka na navedenog, kupio sam ga u odličnom stanju na oko barem, i na zvuk motora.. Nema hrđe, motor lijepo radi u leru, šalta u sve brzine fino, sve na njemu radi, svi servisi odrađeni..

Ali.. sad sam išao malo u brdo s njim probat ga nakon 10tak minuta vožnje (do brda), i gas do daske gore u drugoj, okretaji se penju od 2 na 3 tisuće i preko, negdje oko 3.5k počne trokirat okretaji padnu, pa opet krenu gore, pa opet padnu i tak. Prešaltam u treću ide ok, al nekad i u trećoj bude tak, valjda ovisno o brdu i brzini. Na ravnici nisam to primjetio. Sad neznam dali je to nešto sa pumpom goriva, bivša i jedina vlasnica ju je mjenjala prošli tjedan jer auto nije htio upalit, svjećice neznam kad je mjenjala.. Veliki servis napravljen prije 4 godine i 30k km, mali napravljen prije 5 mjeseci, akumulator star 2 godine. Auto je vožen samo po gradu do sad na kratke relacije.
 
Član
bobina bi zezala stalno,prvo svjecice kablovi,plus,provjeri ti ostale filtere,ako je vozila zena,svasta su joj mogli podvaliti,na oko vidi filter zraka a filter goriva promjeni za svaki slucaj....poz
 
Član
Ja sam mislio da nije pumpa goriva ili nešto u vodu goriva od tanka do cilindra, tu pumpu je mjenjala ali eto nakon svega zaboravio sam ju tražit račun, u tokiću kupljena zamjenska... Morat ću to odvest nekom majstoru čim stignem, al za sad se vozit izgleda da mogu kad se vozi sa manje gasa ide, po ravnici i sa više gasa na 5000 okretaja sve radi. Zato sam mislio da nisu svjećice njima bi prije smetali okretaji valjda.
 
Član
Danas ga idem isprobat opet i ugasi se odmah, čuje se nešto iza kao pumpa možda da vuče zrak ili nešto 5sec nakon gašenja, znači instrument za razinu goriva jučer kad sam ga ostavio bio na 1/2 danas se auto ugasi i pokazuje negdje oko 5-10%.. možda nema goriva a pokazivač razine je loš, sad do benzinske sa kanisterom..
 
Član
I više nego ok reko bi, nemože se puno očekivat od 44kW ali sa 800kg solidno potegne tamo oko 3000-5000 okretaja. Ali neću ga baš tako vozit prečesto, njegov zadatak je posao-kuća dok se ne skupi za bolje. Sad samo moram vidjet šta ću sa tim pokazivačem razine, reklamirat tipu koji je prošli tjedan mjenjao pumpu (on je na pumpi i skupa je mjenjan iz drugog auta), tražit po otpadima il tak.. Bitno da auto radi.
 
Član
pumpa se mogla,vjerujem i sama zamjenuti a da kuciste/plovak ostanu stari al sta ces,pokusaj naci polovan plovak i to je to,bitno da auto radi...poz
 
Član
Mislim i ja da si u pravu da je plovak samo kućište i pumpa je unutra, vidjet ću šta će bit kad odem do otpada dali bi uopće čovjek prodao samo kućište ne i pumpu. I vidjet dali će ovaj (isto otpad) koji je to prodao bivšem vlasniku htjet imat više posla s tim (besplatno ovaj put). Plovak kao plovak je jednostavan i vjerojatno radi, nego on mora imat neki potenciometar i više žica koje vode gore do jacka negdje je tu vjerojatno problem.
 
Top