Šta je novo?
BHTuning.com - Tuning & Styling

Dobrodošli na jedinstveni forum na našim prostorima sa tradicijom preko 10 godina, 80 000+ tema, preko 1 milion postova i 45 000+ članova ... Tuning & Styling na jendom mjestu sve za vašeg limenog ljubimca!

Citroen DS8

Fele

Putovanja.ba
Administrator

Francuski izvori tvrde da luksuzni brand PSA grupacije, odnosno DS, trenutno radi na svom novom tzv. flagship modelu, odnosno predvodniku ponude koji će nositi oznaku DS8 i koji će biti svojevrsni naslednik Citroena C6.
Auto-Moto tvrdi da će DS8 biti limuzina dužine oko pet metara, i kako će na njen izgled presudni uticaj imati konceptni model Divine. Dalje, ovaj automobil bi trebalo da se bazira na platformi EMP 2, a motorizaciju će činiti nekoliko poznatih 4-cilindričnih turbo benzinskih i dizelskih motora iz PSA-ove ponude.

Takođe, kupcima bi trebalo da bude ponuđena i ekonomičnija plug-in hibridna verzija u kombinaciji benzinskog i električnog motora i sa pogonom na sva četiri točka.
Razvoj DS linije bi trebalo da ide prema većem luksuzu i komforu, a upravo je jedna klasična limuzina pravi kandidat za takav tretman. Na kraju dodajmo i da bi prema navodima izvora ovaj automobil trebalo da bude dostupan i na evropskim tržištima, a njegovo lansiranje možemo očekivati najranije 2018.