Citroen C5

Citroen C5

Putovanja.ba
Administrator
132609-citroen%20c5%201.jpg

Ovde prvo podsećanje da su nedavno izvori bliski francuskoj grupaciji PSA Peugeot Citroen nagovestili da će ova kompanija odustati od hidrauličnog oslanjanja.

Po informacijama insajdera, PSA naime namerava da odustane od Hydractive hidropneumatskog oslanjanja zbog smanjenja troškova i zbog činjenice da tehnogija nije dovoljno popularna među kupcima. S tim u vezi se navodi podatak da je prodaja Citroena C5 sa takvim oslanjanjem prošle godine pala na 10.000 komada pa u PSA smatraju da je od nje potrebno odustatati nakon što za nekoliko godina prestane proizvodnja aktuelnog C5.

Za neke je ove odluka prilično iznenađenje, budući da deo PSA grupacije čini i marka DS, kod koje bi hidraulično oslanjanje imalo savršen smisao.

U međuvremenu, francuski mediji se bave novim C5 pa je tako magazin Auto Plusobjavio nekoliko novih rendera njegovog mogućeg izgleda. Ako je suditi po njima, novi C5 će dobiti prednji deo inspirisan C4 Picassom.

132611-citroen%20c5%20111.jpg

Po nekim ranijim najavama, novu, i to trećeu generaciju Citroena C5 na tržištu možemo učekivati sledeće godine, i to opet u dve karoserijske verzije.

132610-citroen%20c5%2011.jpg

Ovaj model će u novoj generaciji navodno biti duži za 12 cm (imaće oko 490 cm), a uz duže međuosovinsko rastojanje nudiće i više mesta u unutrašnjosti.

U gami će biti više benzinaca i dizelaša, a pominje se i hibridna verzija Hybrid4.

Ivan Mitić – Auto.blog.rs

Renderi: Autoplus.fr via Worldscoop.forumpro.fr
 
Top