Citroën C5 2,0 Dizel 2001g ?

Citroën C5 2,0 Dizel 2001g ?

Član
Pozdrav drustvo zanimaju me iskustva sa Citroen C5 2,0 Dizel 2001 godina,kvarovi,odrzavanje,potrosnja da li da uzimam ili da bjezim od toga :icon_question:

O ovom autu se radi ;)

http://www.pik.ba/artikal/5204581/citroen-c-5/

Hvala unaprjed svima koji zele pomoci ;)

Član
Taj motor neunistiv, sve doduse zavisi ko je prije vozio i je li odrzavao.
Koji je tacno motor? (sa ili bez intercoolera)

Sam auto je preudoban zahvaljujuci hidropneumatskom ovjesu.

Član
leon1p je napisao(la):
Mazga od auta.

Preudobno. Jako. Kvalitetno. Svako ih se navozao.

Hvala kolega na odgovoru puno mi znaci.Pozz ;)

toki je napisao(la):
Taj motor neunistiv, sve doduse zavisi ko je prije vozio i je li odrzavao.
Koji je tacno motor? (sa ili bez intercoolera)

Sam auto je preudoban zahvaljujuci hidropneumatskom ovjesu.

Ne znam da li ima intercooler,a naravno prije nego sto se uzme ide na pregled.Hvala na odgovoru ;)

Član
Dodaj jos koju stoju i uzmi Renault Lagunu 2. Ovaj Citroen je udoban sto se tice "plivanja preko rupa", ali ima dosta bucan ovjes, sto se meni i ne svidja previse. Plus, iznutra izgleda kao auto klase Pola, a ne nesto ovoga ranga. Govorim o ovoj prvoj generaciji C5, onaj novi je ekstra u svakom pogledu. Ali ako ti se auto bas svidja, samo gledaj da nadjes dobrog i to je to. Ovi motori su jako izdrzljivi, hidraulicki ovjes je problematican ako je auto udaran, ako nije, to gura bez problema. Citroen najduze pravi te aktivne ovjese, pa su prakticno i najpouzdaniji, mislim na slicne ovjese kod drugih proizvodjaca :)

Član
VR6Boki je napisao(la):
Dodaj jos koju stoju i uzmi Renault Lagunu 2. Ovaj Citroen je udoban sto se tice "plivanja preko rupa", ali ima dosta bucan ovjes, sto se meni i ne svidja previse. Plus, iznutra izgleda kao auto klase Pola, a ne nesto ovoga ranga. Govorim o ovoj prvoj generaciji C5, onaj novi je ekstra u svakom pogledu. Ali ako ti se auto bas svidja, samo gledaj da nadjes dobrog i to je to. Ovi motori su jako izdrzljivi, hidraulicki ovjes je problematican ako je auto udaran, ako nije, to gura bez problema. Citroen najduze pravi te aktivne ovjese, pa su prakticno i najpouzdaniji, mislim na slicne ovjese kod drugih proizvodjaca :)

I meni je Laguna ljepsa ali zamjena je u pitanju,ali izgleda da nema nista od nje neki ne ozbiljan covjek....

Član
Od lagune te vrlo lako moze zaboliti glava previse problema je oko nje, i nije dzaba 2003-4 godiste po 6-7 hiljada maraka.

Kolko znam samo 1 motor od ne znam sad koji tacno 130 dCi ili koji vec je pouzdan svi ostali su raspadacina ...

Nemoj da te brine hydractive ovjes na citrosu ... punjenje bombe je 50-60 maraka ... a de kupi amortizer za te pare (osim za g2d :) )

Član
leon1p je napisao(la):
Od lagune te vrlo lako moze zaboliti glava previse problema je oko nje, i nije dzaba 2003-4 godiste po 6-7 hiljada maraka.

Kolko znam samo 1 motor od ne znam sad koji tacno 130 dCi ili koji vec je pouzdan svi ostali su raspadacina ...

Nemoj da te brine hydractive ovjes na citrosu ... punjenje bombe je 50-60 maraka ... a de kupi amortizer za te pare (osim za g2d :) )

A kolika je otprilike potrosnja?

Član
Da zanima me i djelovi jesu puno skupi,kolja bi bila cjena malog-velkog servisa ako ko zna da sad ne zivkam ljude...;)

Član
Veliki servis kod ovlastenog koncesionara cca 900 KM vani oko 600njak maraka.

http://forum.cars.rs/forum3/viewtopic.php?f=35&t=4735

Sto se tice motorizacije vecina dijelova ti pase npr od budzetski prihvatljivog 307 2.0 HDi jer je to potpuno isti motor.
Sto se tice ovjesa tu nemas nesto puno pametovat zbog hidraulike.
hidraulika je prilicno kvalitetna jedino sto moze zezati je kao sto sam vec rekao bomba da procuri, ili da elektronika poludi malo ali sve popravljivo i nije bauk.

Ostalo sto se tice ima i dijelova ima ih i na otpadima tako da nece faliti nista.

I da uzmes 3.0 V6 benzinca neces pogrijesiti :) auto ko tenk samo mjenjaj gume i sipaj gorivo :D

Član
Vjerovatno ce se uzeti,ako se dogovorimo oko doplate naravno..Hvala ti brate puno na pomoci javim ako kupim....;)