čišćenje motora MotorVac sistemom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

nismo

Administrator
02.01.2007
2.638
60
38
41
Sarajevo
Auto
a8, 200sx
radi se o uređaju koji kemijskim procesom čisti motor od dovoda goriva do ispuha, odstranjujući pritom nakupljene karbonske i ostale naslage koje smanjuju pritisak i količinu goriva kao i količinu i efikasnost izmjene plinova u cilindru. U usporedbi s primjerice ultrazvučnim čišćenjem injektora, MotorVac postupak je jeftiniji, traje kraće (nema potrebe za rastavljanjem usisne grane), a rezultati su jednako dobri. Dodatno, Motorvac čišćenjem ne čiste se samo injektori nego i dovod goriva, kompletna usisna grana, ventili i dosjedi ventila, košuljice cilindara, kompresione karike, turbo punjač (ako postoji) i katalizator.

Moguće je čistiti sve benzinske motore (s rasplinjačem, elektorničkim ubrizgavnjem i turbo ili kompresorskim sistemom) i dizel motore (klasične, s common rail tehnologijom i turbo punjačima). Cijena je pristupačnih 350 Kn, a postupak traje cca 45 minuta. Preporuča se čišćenje motora svakih 30 000 km kako bi se osigurao optimalan rad motora, niska potrošnja, smanjenje štetnih ispušnih plinova i razvijanje deklarirane snage. Ako vam automobil nemirno radi (pogotovo ujutro i kad je hladno) ili se gasi, gubi snagu, reagira na gas s zadrškom, povećano troši gorivo ili ima loše rezultate na eko testu, pravo je rješenje Čišćenje motora MotorVac CarbonClean sistemom.

Sam postupak čišćenja provodi se na slijedeći način: Prvo se odvoji dovod zraka u usisnu granu te se u nju uštrca aplikator za čišćenje. Nakon toga se motor kratko pokrene starterom kako bi se ventili pomaknuli i aplikator procurio kroz sve ventile. Dovod zraka sada se spojiti natrag. Nakon pronalaženja glavnog dovod i povrata goriva, oni se odspoje i premoste, a umjesto njih spaja se MotorVac uređaj (koji dodatno treba spojiti i na akumulator). U uređaj se ulije posebna kemikalija (ovisno da li je motor benzinac ili dizel) koja je u određenom omjeru pomiješana s gorivom.


Nakon stavljanja odvodne cijevi na ispuh i podizanja pritiska smjese goriva i sredstva za čišćenje na MotorVac uređaju, startamo motor. Motor se ostavi da radi na leru dok se sam ne ugasi odnosno dok ne potroši cijelu mjericu kemikalije, što obično traje 20 do 30 minuta. Na pola postupka nakratko ugasimo motor kako bi se bolje izgrizle karbonske naslage u injektorima. Nakon odspajanja MotorVac uređaja i vraćanja dovoda i povrata goriva, automobil je spreman za vožnju.

Čitav postupak isprobali smo na 10 godina starom Fiat Tipu sa 150 000 kilometara. Radi se o najsnažnijem Tipu Sedicivalvole čiji je sportski motor posebno osjetljiv na zaprljane injektore i sustav dovoda goriva. Automobil je imao problema s nemirnim radom na ler gasu, povećanom potrošnjom goriva i gubitkom snage u višim okretajima. Nakon tretmana na MotorVac CarbonClean uređajem prvi utisci su odlični!

Doduše, efekti se ne osjete istog trenutka, nego su očitiji nakon nekoliko desetaka kilometara kada motor počinje zvučati drugačije (reskije), živahnije reagira na gas, a u vožnji se lakše nosi s težinom automobila što je očito posljedica vraćanja "zagušene" snage. Na leru radi mirnije, a vožnja postaje življa i dinamičnija. Prva mjerenja pokazala su i vraćanje potrošnje na deklarirane vrijednosti na motoru koji je prije čišćenja trošio i do 1.5 l/100km više. Stoga su očite prednosti MotorVac čišćenja motora, bez obzira imate li stari ili nešto noviji automobil. Uz svakom prihvatljivu cijenu i očita poboljšanja performansi motora,
 

nismo

Administrator
02.01.2007
2.638
60
38
41
Sarajevo
Auto
a8, 200sx
imaju u fordovom servisu pa meni ovaj drug rekao da dodjem, kad ja uradim reci cu vam pomaze li sta
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.