Član

Charles Morgan, nećak osnivača kompanije Henry Frederick Stanley Morgana, je upravo dobio otkaz iz porodične kompanije koja nosi i njegovo ime. Naravno, radi se o Morgan Motor kompaniji, proizvođaču retro stilizovanih i, u bikvalnom smislu, starovremenskih automobila za one koji traže britansku klasiku u najboljem smislu te reči.
Naime, još u martu, maloserijski britanski manufakturista je smenio Morgana sa pozicije upravnog direktora zamenivši ga sa Steve Morrisom. Morgan je tada preuzeo kontrolu nad širenjem globalne prodajne mreže kompanije. Međutim, sada je i zvanično dobio otkaz na obe pozicije, odnosno sa pozicije direktora prodaje i borda direktora.
U zvaničnom saopštenju, britanska kompanija navodi:” U daljem sledu koraka koji su doneti januara ove godine, Morgan Technologies je sada u poziciji da objavi kako Chrarles Morgan više nije deo menadžmenta kompanije, kao ni član borda direktora kompanije.
U proteklim mesecima, a kao odgovor na rast volumena, palete modela i globalne mreže, struktura kompanije je ojačala u brojnim oblastima u kojima posluje. To se direktno odražava na veličinu kompleksnosti usled povećanja globalnog poslovanja”.
Ništa čudno, Charles je već najavio da će se žaliti na odluku.
“Kao član porodice, smatram da sam trebao biti konsultovan oko ovog saopštenja jer očigledno dolazi od svih deoničara kompanije a članova porodice. U njemu se ne objašnjava šta se to dogodilo u januaru. Meša rast u volumenu sa rastom prodaje i ne navodi da li smo mi dali odgovor na bilo koju stavku. Takođe se sugeriše da sam se ja opirao izlasku na globalno tržište i ekspanziju u trenucima kada sam ja jedini to i radio”, navodi Charles.