Changer-Problem

Changer-Problem

Član
Pozz ljudi kupio sam danas changer za astru G i spojio sam ga sve radi izbacuje disketu salta cd-ove i to al kad prebacim na CD na info displayu mi pise NO CAS isto kao sto je bilo i kad nije bilo nista tj kad je otpojen a spojen je sve radi mehanizam u njemu osim sto ne moze da pjeva izgleda da ga ne moze prepoznat i da naglasim nema koda na njemu znaci dosla mi je kartica uz njega gdje pise da nema koda tj. ne treba ga ukucavat jer je changer bez koda valjda i sad sta trebam uradit da ga pokrenem da pocne fercerat(radit)...hvala unaprijed...

Član
Najvjerovatnije nisu pinovi na kablu (sa chengera u radio) isti kao i na autoradiu. De napisi tacne podatke od radia i changera pa da ti pogledam dali moze na taj radio ici...

Član
RS TURBO je napisao(la):
Najvjerovatnije nisu pinovi na kablu (sa chengera u radio) isti kao i na autoradiu. De napisi tacne podatke od radia i changera pa da ti pogledam dali moze na taj radio ici...
znao sam da ces se ti javit kralju moj heheee a radio je original astrin philips ccr600 i changer mi se bio pokvario i kupim isti u bocu philipsov sa 4 cd-a al na ovom sto sam uzeo izgleda nema koda dosla mi je ona kartica uz changer radio pass ona a eto dok na radiju ima kod...ukucam ja ponovo na radiju kod al ne reaguje nista opet info display pokazuje NO CAS...

Član
Pa pokazuje ti da nema casete :icon_smile: dali imas komandu kao kod mene na radiu da prebacis sa casete na cd chenger. Vjerovatno ti zbog toga nece da pjeva. Kod mene pise no cas. i onda imam dugme cas i cd chenger i kad kliknem onda prebaci na njega ;) probaj vidjeti i pritiskati dugmad nebili prebacio :) Ako ne trazi code onda mu i ne treba jer kad bi trebao onda cim bi ga ukopcao napisao bi code...

Član
sad probo i nema boga da ga prebaci na cd pokusam na radiu i preko komandi na volanu da prebaci ali opet NO CAS ne reaguje...

Član
Evo citao sam i kazu da u kutiji sa osiguracima valjda mora biti osigurac 10A u poziciji 34 tj. na mjestu broj 34 u kutiji osiguraca. Ako jos sta saznam javim ti...
Isto tako pise da imas pored dugmeta za paliti i gasiti za promjenu sa CAS na CD...

Ovo isto pise za opel vozila koja prikljucuju cd changer... Znaci iskopcaj kabl iz njega i onda ugasi kontakt, onda ga opet ukopcaj i drzi tipku za izmjenjivaca CD-ova i onda daj kontakt, trebao bi cuti BEEP i onda bi na display-u trebao traziti CODE. Eh tako pise na ovom jednom ENG. forumu...

Član
RS TURBO je napisao(la):
Evo citao sam i kazu da u kutiji sa osiguracima valjda mora biti osigurac 10A u poziciji 34 tj. na mjestu broj 34 u kutiji osiguraca. Ako jos sta saznam javim ti...
Isto tako pise da imas pored dugmeta za paliti i gasiti za promjenu sa CAS na CD...

Ovo isto pise za opel vozila koja prikljucuju cd changer... Znaci iskopcaj kabl iz njega i onda ugasi kontakt, onda ga opet ukopcaj i drzi tipku za izmjenjivaca CD-ova i onda daj kontakt, trebao bi cuti BEEP i onda bi na display-u trebao traziti CODE. Eh tako pise na ovom jednom ENG. forumu...

hvala ti puno sutra cu i to pokusati sad je vec kasno ne vidi se najbolje...

sve pokuso nema boga da ga prebaci ***** ti zito i changer i kola sutra cu sve iscupat i pohlupat u milion bogovih komada....:icon_mad:

Član
RS TURBO je napisao(la):
Daj mi tacnu marku i model changera da vidi moze li uopste na taj CCR600 radio...
philips isto ko i radio i changer je philips evo ti slika...

http://www.bhtuning.com/attachment.php?aid=35789

Član
5993 ovo je kod za cd sanzer (nemam pojma sta mu to sanzer znaci) :) ali to je za taj CDC3 model :)
http://www.tehnomagazin.com/Auto-radio-car-connector/PHILIPS-Car-Radio-Wiring-Connector.htm
na ovoj stranici ima objasnjeno za steker na radiu i isto tako imas na philips tacnu oznaku svog radia za konektor na njemu.

Searching.... :) rijesice se to... Searching....

Tu na slici imas tacnu oznaku stekera i kod tvog bi ovaj C steker trebao predstavljati CD changer jel tako???? To je ovaj siroki iznad osiguraca na radiu???Sad pregledaj dali su sve zice prikopcane kao ovdje na slici tj. dali su sve tu i pogledaj onaj osigurac sto sam ti rekao u kutiji osiguraca na mijestu 34 dali je stavljen.

http://www.ccpip.org/800/service/Connctn.html evo nasao sam jos ovu stranicu isto objasnjenje stekera na radiu sta je sta i ima objasnjeno za cd changer ist tako gdje ide i sta i kako pa idem jos SEARCHING....

Član
RS TURBO je napisao(la):
5993 ovo je kod za cd sanzer (nemam pojma sta mu to sanzer znaci) :) ali to je za taj CDC3 model :)
http://www.tehnomagazin.com/Auto-radio-car-connector/PHILIPS-Car-Radio-Wiring-Connector.htm
na ovoj stranici ima objasnjeno za steker na radiu i isto tako imas na philips tacnu oznaku svog radia za konektor na njemu.

Searching.... :) rijesice se to... Searching....

Tu na slici imas tacnu oznaku stekera i kod tvog bi ovaj C steker trebao predstavljati CD changer jel tako???? To je ovaj siroki iznad osiguraca na radiu???Sad pregledaj dali su sve zice prikopcane kao ovdje na slici tj. dali su sve tu i pogledaj onaj osigurac sto sam ti rekao u kutiji osiguraca na mijestu 34 dali je stavljen.

http://www.ccpip.org/800/service/Connctn.html evo nasao sam jos ovu stranicu isto objasnjenje stekera na radiu sta je sta i ima objasnjeno za cd changer ist tako gdje ide i sta i kako pa idem jos SEARCHING....

ne kontam ti ja ovo nista brate ne muci se ba jebacu mu mater sutra kad ga zagrizem i to macolom...

Član
Kad smo krenuli i da ga rijesimo :)
http://images.omegaowners.com/documents/audio/ccr2006_2002.pdf

Imas na ovo stranici ali za noviju seriju CCr radio. I mora biti negdje na radu dugme za prebaciti na cd i onda na display-u mora pisati u cosku CD...
Imas odmah na pocetku u user manualu komande na tipkama pa ih malo pregledaj dali su iste i probaj kod sebe dali ce funkcionisati da prebaci sa cas na cd

Član
Kad smo krenuli i da ga rijesimo :)
http://images.omegaowners.com/documents/audio/ccr2006_2002.pdf

Imas na ovo stranici ali za noviju seriju CCr radio. I mora biti negdje na radu dugme za prebaciti na cd i onda na display-u mora pisati u cosku CD...
Imas odmah na pocetku u user manualu komande na tipkama pa ih malo pregledaj dali su iste i probaj kod sebe dali ce funkcionisati da prebaci sa cas na cd
[/quote]

pokusacu prije razbijanja sutra...:D

Član
Evo nasao sam kako ukucati kod za cd chenger :) Trebas pritisnuti i drzati tipku "o" koja se nalazi odmah do mjesta gdje ide caseta :) jer zato ga i nece da prepoznaje ali obavezno pregledaj onaj osigurac i dali su svi kablovi spojeni na stekerima i probaj sa ovim dugmetom "o" :) ali ovo vrijedi ako pise na display cd safe :)
Probaj ovo sa dugmetom "o" jer ono sluzi za CD changer :)

Član
RS TURBO je napisao(la):
Evo nasao sam kako ukucati kod za cd chenger :) Trebas pritisnuti i drzati tipku "o" koja se nalazi odmah do mjesta gdje ide caseta :) jer zato ga i nece da prepoznaje ali obavezno pregledaj onaj osigurac i dali su svi kablovi spojeni na stekerima i probaj sa ovim dugmetom "o" :) ali ovo vrijedi ako pise na display cd safe :)
Probaj ovo sa dugmetom "o" jer ono sluzi za CD changer :)

sa tim "O" sam i pokusavo i nece opet a osigurac je pregledan na 34 mjestu mi stoji od 20A i kad sam ga izvadio ponovo sam morao kucati kod za radio sto znaci da je to taj a sa ovim "O" sto prebacuje na changer kad ga pritisnem i drzim tako sam i prije ukucavao kod za changer jedno 3 minuta na displayu ne bude nista ne pali radio i nakon toga opet upali samo radio isto bude NO CAS...pregledo i osigurac na radio ispravan je nezz stvarno sta vise da mu radim sve zivo sam pokuso...