Četiri radara zaradila dva miliona KM

Četiri radara zaradila dva miliona KM

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
zenica.jpg


Četiri stacionarna uređaja ili radara s kamerom MUP-a Zeničko-dobojskog kantona registrirala su tokom prošle godine više od 65.000 prekršaja vozača putničkih i teretnih vozila na magistralnom putu M-17, od Zenice do Doboja, potvrđeno je „Dnevnom avazu“ u MUP-u ZDK.

Tako je radar postavljen na teritoriji općine Tešanj kod restorana „Sedam braće“ zabilježio 16.431 prekršaj, onaj na raskrsnici i ulaznoj petlji u Misurićima kod Maglaja 17.134, dok je uređaj kod poslovnog centra „Zovko“ u Žepču evidentirao čak 19.826 prekršaja. Prvi postavljeni, uređaj u Donjoj Vraci kod Zenice, ima 13.935 snimljenih prekršaja.

Iako svi snimljeni prekršaji nisu i naplaćeni, pod pretpostavkom da je najmanja propisana kazna za „opis djelatnosti“ ovih uređaja 40 KM, znači da su četiri uređaja „zaradila“ više od fantastičnih dva miliona KM.

U MUP-u ZDK ističu da je svrha uređaja prevencija nesreća, te dodaju da je broj nesreća i mrtvih na putu M-17 značajno smanjen otkako su u funkciji fiksni radari, ali i tri vozila „golf “, koji u sebi imaju ugrađene mjerače brzine s kamerama, a koji ovim putem povremeno patroliraju.
 
Član
Bolje i ovo nego oni klosari da trpaju sebi u dzepove,ovaki kad si kriv kriv si ne može ti ništa napakovati...Bolje i državi 40 nego drotu 20 u džep mada i ovih 40 ne ode gdje treba ali bar ne pred mojim očima!!!
 
kako ce smanjit nesrece,kad se zna gdje su kamere,uspori se,cim se udaljis opet po gasu...ja prvi pa onda i svi ostali :icon_question: :D
 
Član
isplatili su se oni njima najvise onu prvu sedmicu od dana postavljanja,dok raja jos nije bila upucena gdje se nalaze,dzaba bosancu znak,dok mu neko ne kaze da na tom mjestu ima radar:lol::lol:
 
darko13 je napisao(la):
Bolje i ovo nego oni klosari da trpaju sebi u dzepove,ovaki kad si kriv kriv si ne može ti ništa napakovati...Bolje i državi 40 nego drotu 20 u džep mada i ovih 40 ne ode gdje treba ali bar ne pred mojim očima!!!

Bez uvrede, al' gluplji komentar nisam cuo! Kao prvo sta mislis da ce tih 40 km koje "drzavi" das da ce se iskoristiti za nesto bolje? Kao drugo, prekrsaj od 40 km ti je nikakav prekrsaj, i ne znam dal' zaradjujes svoje pare, sumnjam da zaradjujes kad pises ovakve gluposti, niko nije lud da crkne radi, neki rade po 4-5 dana za te pare, i da das na kaznu, nemoj mi samo pisati postuj pravila bla bla, jer i ako sve postuje, policajac ako hoce pisat kaznu on ce naci nesto.. I ko sto rekoh ako je kazna 40 km to je nikakav prekrsaj, mog'o si dokumente zaboravit il' slicno sta, i bolje dati 10-20 km policajcu nego da platis duplo vise, ovako ces dva dana radit cabe, bolje nego cetiri dana cabe radit! I da neko ima milione ni njemu nije cilj da placa kaznu kad i god gdje stigne!!!!
 
Član
kojoj ce sad prokletinji napraviti vilu
sto je najgore niko nece vidjeti te pare vise, niti narod niti novi putevi

i sto najvise mrzim svi ce cutati dok sve neizlapi .
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top