Cadillac Provoq

Cadillac Provoq

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Cadillac Provoq je konceptno vozilo kojim se ispituju dvije stvari – kako će se razvijati dizajn karoserije i kao drugo, mogućnosti korištenja alternativnih pogona.

Cadillac Provoq u svakom slučaju spada u luksuzne primjerke za prijevoz koji pružaju određeni prestiž, kako svojim oblikom karoserije, tako i vrhunskim performansama, te bogatim paketom opreme.

31%20cadillac%20provoq%20koncept%201.jpg


Provoq je kao koncept opremljen probnim sistemom vodikovih ćelija koji mnogi svrstavaju među najnaprednije ove vrste na svijetu. Cadillac Provoq je očiti dokaz kako američki proizvođač nastoji značajno smanjiti potrošnju benzina korištenjem najnaprednijih tehnologija.

31%20cadillac%20provoq%20koncept%202.jpg


GM koristi i već dobro poznati E-Flex pogonski sistem pa Cadillac Provoq ima već petu generaciju sistema gorivih ćelija u kombinaciji sa najnovijim tipom litij-ion baterija kako bi se na najefikasniji i najmanje štetan način po okolinu proizvela i sačuvala električna energija za pogon elektromotorom.

31%20cadillac%20provoq%20koncept%203.jpg


Prema ozbiljnosti pristupa sva tehnologija koja se trenutno testira u Cadillac Provoq konceptu biće vrlo brzo primijenjena i na serijskim modelima Cadillacovih vozila.
 
Član
Prekrasan mi je, moderan samo tako...interijer do jaja, premocna ideja osvijetljenih lajsnica po kokpitu, nesto slicno sam i ja sebi mislio raditi ;)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top