bregasta??

bregasta??

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
dakle,golf 2,1.3,bregasta se izlizala skroz,trebalo bi je mjenjat,pa da vas pitam,jeli moguce da zbog toga dolazi do cestog lijepljenja platina u razvodniku???
sve ostalo je ispravno i razvodnik zamjenjen,ali svako 2,3 dana se platine poremete i moraju se stimati,pa kontam da nije do toga :icon_rolleyes:

Član
ljepljene dolazi od pokvarenog kondenzatoroa na razvodniku
pa ako ima hoda bregasta u razvodniku automatski se rastima platina

Član
pa na otpadu nadi drugi koji je ispravan ili promjeni na elektricni prekidac ...

335i je napisao(la):
pa na otpadu nadi drugi koji je ispravan ili promjeni na elektricni prekidac ...

hocu da mjenjam bregastu,na otpadu oko 80 km sa zamjenom,jer ce mi auto stati zbog nje,e sad razvodnik sam mjenjo pa ima li jos nesto zbog cega bi se mogle lijepiti??

Simunovic Sladjan je napisao(la):
Tebi je slaba bronzana piksna u razvodniku ima luft pa zato nemozes nastimati platne.

nastimam ja platine,ali se nakon nekog vremena sve poremeti..
prije dva dana zamjenio bregastu,najvjerovatnije da je problem rijesen,motor radi ravnomjerno,ne mjenja zvuk,jedino mozda zbog svjecica,a i njih cu promjeniti,prima gas ko lud i cekam jos dan,dva da vidim hoce li se platine zalijepiti,ako ne,da zatvaram temu

problem rijesen...
mjenjao bobinu prosle godine i kad sam kupio novu trazio sam za stari model a nisam znao da treba naglasiti koji,tako da su mi dali za elektronsko paljenje...
stavljena orginalna bobina i sad se auto ne gasi,ravnomjerno radi,leti :123:

lockot :lol:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.