Bravo - kvacilo

Bravo - kvacilo

Član
Bravo 20v, kvacilo je umelo da se zaglavi na sredini i vratim ga nogom i sve ok. A sada je odjednom pocelo do sredine da nema funkciju pa tek dole pocinje da radi, da se tako izrazim do sredine "landara" a dole odvaja. Ulazi ok u brzine i normalno krece... Sta ciniti? Da li je do seta ili do cilindra(nzm da li je hidro) ?

Član
Ja koliko znam na fiatu bravo je sajla kvacila, nije higraulicko kvacilo. Dotezao sam kolegi sajlu na fiatu bravo 1.6 16v 2000 god proizvodnje. Ja mislim da je i na hgt-u isti mjenjac, mislim vanjski dio mjenjaca...
To moze biti sto je ostajala da je bulzir iznutra zaprljan ili hrdjav pa je kocilo sajlu, a to sto sad ima luft do pola moze biti da se rajla razvukla, da je plastika na viljusci na mjenjacu propala, da je na bulziru propala, itd. To moze i sam da pregleda ispod kod papucice, na mjenjacu, i na sasiji u kakvom je stanju i otkaciti sa mjenjaca pa rukom je vracati i vuci da vidi kako ide...
Ako je sve ok onda vidjeti kako viljuska na mjenjacu radi da se ona nije iskrivila ili nesto dr...

Član
na hgtu i jtdovima je hidraulika. sad nesto kontam, jel' ti prestao blinkat check onaj kad si dosuo ulja za kocnice? on koristi isto to ulje i za cilindar kvacila, moguce da ti je propisao cilindar i da je tu "nestao" taj dio ulja.....

Član
Imam ti pravo dobru korpu kvacila i lamelu mislim i druk lezaj, ako ti bude trebalo zovi, dacu ti je skoro pa dzaba ;)
065 941 825

Član
Nisam jos dolio ulje, ali sad ne blinka sad sija non stop. Provericu sta se desava kad dolijem to ulje.

@djogi: ne verujem da je set za menjanje kvacilo je meko kao sir, i normalno odvaja...ali videcemo.

Član
idi digni haubu i vidi jel fali jos ulja u odnosu na prosli put, ako fali, onda ti pisa negdje, neki od cilindara kvacila najvjerovatnije

Član
Ne mogu da ocenim, ako je trosi mala je razlika u odnosu na pre neki dan, probacu da dolijem ulje pa da vidim. Kvacilo se ponasa kao da vuce vazduh pa se drukanjem vraca na gore ali nece bas do kraja...

Član
trebalo bi da mozes da vidis cilindar kvacila na mjenjacu - gledaj kraj akumulatora ondje - ako je slinav okolo, pusta ulje. Tesko je primijetiti razliku jer u cjelokupan kocioni sistem i kvacilo ne stane ni litar tekucine ;) iskopcaj jack s onog cepa, ako prestane da gori check, onda je radi toga se palio....

Član
I bez dzeka sija lampica. Sad je vec postao problem ubaciti u prvu i rikverc, a u nivou ulja nema bas neke velike razlike tj ja je i ne vidim...

Član
Evo sad krenuo po ulje i nece da usalta u brzinu, krci...A kad ubacim pa probam da ga upalim cima kao da ga nisam ni pritegao, izgleda da je skroz riknulo...

Član
kao sto rekoh, prvo probati odzraciti ;) mislim da je kljuc osmica, imas mali pipak na tom cilindru na mjenjacu, kao na klijestima od kocnica, mozda ces morati skloniti akumulator i nosac akumulatora da dodjes do njega, neko napumpa kvacilo par puta i drzi pedalu, ti odvrnes, pustis malo, pa zavrnes, onaj otpusti pedalu, i ispocetka :) par puta tako, paziti da ne zafali ulja u posudi, pa vidjeti hoce li nadoci. Ako nece da se vrati pedala sama, povuci je rukom nazad do kraja.

Član
b9aca6141e.jpg

ovo bi trebalo da je saraf, cini se da ga je neko vec sjebao kod tebe...pogledaj poblize, ne vidi se bas na slici, ako je ovo odlomljen saraf morati ces busilicom izbusiti ovaj saraf, nekako ga odvrnuti, i onda drugi zavrnuti....