Branik napukao, kako sanirati ???

Branik napukao, kako sanirati ???

Član
spletom okolnosti ispucao mi je prednji branik, a ima ostecenje i na zadnjem otkad sam uzeo auto...
e sad majstor mi trazi 260 km da to sredi i ofarba, to je normala meni previseee jer to samo ja i primjetim al kako sam perfekcionista po prirodi to me ubi u pojam a pare tolike da dajem jok jer tako mogu nove kupiti :icon_mad:...

koja je najjeftinija varijanta za srediti te pukotine da budu relativno ok (one idu po 10-20 cm ali plastika je pa je to opet 'kompaktno')...s cim , kako, s tim da mogu lakirati sam te branike ali problem su te pukotine, ajmo strucnjaci, kakvo ljepilo, poliester, varenje i sta vec a da nije skupo :icon_question:

ko to radi neka napise sta sve treba , postupak do lakiranja, hvala :)

Član
mislim da to rade sa onom mrezicom koja se utopi u plastiku pa preko nje istope i naletuju plastiku.
nek me isprave iskusniji.:icon_confused:

Član
znam i ja masu tih nekih mogucih verzija, ali volio bi da to neko cestito napise, ono cijene i sta treba i tako...;)

Član
mom drugu je covjek uzeo mislim 15km kada je na puntu razbio karambolku, samo je povario znaci, bila je i veca pukotina nego ta kod tebe
proslo je vise od godine, nema naznaka popustanja ili tako nesto,, majstor mu je drugi lakirao to kasnije i eto, odradio je tako kako je bilo, nije cijeli branik radio,izaslo ga sve nekih 50-ak km, i nista se ne primjeti

Član
e to je mozda najbolje opcija ?
da se povari valjda je to onda nepoderivo kasnije kako sam cuo, otici cu do lika da povari ,i onda s cim to obraditi prije farbanja :icon_question:

Član
AnDel je napisao(la):
da se povari valjda je to onda nepoderivo kasnije kako sam cuo, otici cu do lika da povari ,i onda s cim to obraditi prije farbanja :icon_question:

on ti to zavari i majstor koji ce ti farbat to pripremi, on papirima pripremi, malo kituje da poravna povrsinu i to je to, da vidis kako je kod ovog odradjeno, mozda sam negdje i imao sliku, prednji branik je pukao znaci
radi se o puntu Mk2, znas da ima onu lajsnu na prednjem braniku, s obje strane one lajsne ima, on je udario momka s ledja i razbio prednji branik, pukao je po pola te lajsne, i ispod dole, ne znam tacno koliko je bilo puknuto, ali je bilo vise od 10cm
skinut je branik, i odnesen covjeku na varenje, ovaj je skinuo lajsnu,posebno zavario nju, posebno branik, lakirer je to sve fino pripremio, ofarbao,i eto ako se primjeti da je radjeno bog me ubio, znaci nema nikakvih problema
cak su i lajsnu vratili skoro u fabricko stanje, bas se nista ne primjeti

N

nenad

ArminM je napisao(la):
AnDel je napisao(la):

on ti to zavari i majstor koji ce ti farbat to pripremi, on papirima pripremi, malo kituje da poravna povrsinu i to je to, da vidis kako je kod ovog odradjeno, mozda sam negdje i imao sliku, prednji branik je pukao znaci
radi se o puntu Mk2, znas da ima onu lajsnu na prednjem braniku, s obje strane one lajsne ima, on je udario momka s ledja i razbio prednji branik, pukao je po pola te lajsne, i ispod dole, ne znam tacno koliko je bilo puknuto, ali je bilo vise od 10cm
skinut je branik, i odnesen covjeku na varenje, ovaj je skinuo lajsnu,posebno zavario nju, posebno branik, lakirer je to sve fino pripremio, ofarbao,i eto ako se primjeti da je radjeno bog me ubio, znaci nema nikakvih problema
cak su i lajsnu vratili skoro u fabricko stanje, bas se nista ne primjeti

Koji kit je koristio?

Član
e to ti nenade ne bih znao reci, ovaj momak o kojem ja govorim se bio prijavio ovdje na forum, bobo mu je nick bio cini mi se
imao je problema sa motorom, pa se prijavio da cuje savjete, tad je nekad bilo i to oko udesa, jer je pijan udario covjeka s ledja
imam ovog majstora koji je radio na facebook, ako dodje pitat cu ga kako je radio pripremu za farbanje branika

moj ti je savjet da halalis izlaske jedan mjesec i da to majstor odradi kako treba, sramota bi bilo da to fuseris ko na Golfu ipak je to novije auto, a tebi da je da se ebes a da ti ne udje :lol::lol::lol:

Član
e jest ti prijedlog green ko u nasih parlamentaraca...djes izlazske halalit, to se proporcionalno povecava, da mi je do toga nebi ni vozio auto 5 godina pa bi kupio mercedes clk :D ;)
a nije to nista opasno pa da vidim opcije sta kako pa i ako propadne neka manja svota novaca onda mogu uzeti ili nove branike ili vuci majstoru, normala da ne mislim fuseriti nego uraditi kako valja inace nebi ni dirao nista ;)
majstor mi trazi 70 km da uradi branik (a nov branik je 66 KM :)), trazi mi 60 KM po braniku za lakiranje sto je isto puno, ako mogu proci sa cijenom laka samo...
samo to neko fino da da upute jos cu se malo po netu poduciti (a ima i jarana koji bi pomogli, bemu oblak ljudi mjenjaju motor i lakiraju komplet auta sami a da ja ne sredim dva branika ), nije atomska fizika radio sam i teze stvari u zivotu a adi ima kompresor to bi mogli polakirati kod njega :D:cool:

AnDel je napisao(la):
e jest ti prijedlog green ko u nasih parlamentaraca...djes izlazske halalit, to se proporcionalno povecava, da mi je do toga nebi ni vozio auto 5 godina pa bi kupio mercedes clk :D ;)
a nije to nista opasno pa da vidim opcije sta kako pa i ako propadne neka manja svota novaca onda mogu uzeti ili nove branike ili vuci majstoru, normala da ne mislim fuseriti nego uraditi kako valja inace nebi ni dirao nista ;)
majstor mi trazi 70 km da uradi branik (a nov branik je 66 KM :)), trazi mi 60 KM po braniku za lakiranje sto je isto puno, ako mogu proci sa cijenom laka samo...
samo to neko fino da da upute jos cu se malo po netu poduciti (a ima i jarana koji bi pomogli, bemu oblak ljudi mjenjaju motor i lakiraju komplet auta sami a da ja ne sredim dva branika ), nije atomska fizika radio sam i teze stvari u zivotu a adi ima kompresor to bi mogli polakirati kod njega :D:cool:

cisto sumnjam da si radio sta tesko u zivotu :lol::lol::lol::lol::lol:

Član
imas pogresnu percepciju o meni s obzirom da me ne poznajes licno bas najbolje :cool:
a i cejf mi neki :)
:icon_exclaim:
ajmo instrukcije, dobar sam u kontanju ako nista :D

Početnik
Ja znam kad je drug radio ukidanje lajsni krivljenje stubica krpljenje tam' vam' na braniku da je to ovako islo.

Znaci prvo se to povari lemilicom za plastiku. Uzmes komad plastike prislonis na pukotinu i lagano spajas . Posle se to fino ismirgla , pa ide kit(onaj obicni) doda se u njega ucvrscivac. pa se to predje time pa onda fino ismirglas nekim 150-180 smirglom kruzno fino da ne ostaju oni ruzni ravni risevi. E onda preko toga sprickit , apcigovanje i lak. ;)

Član
tnx tako nesto planiram, vec sam skontao neke seme i odgledao par snimaka na yt :icon_biggrin:

ici se vjerovatno neki poliester set za to , ako nista lepo fino novi branik, hvala ;)