Branici i rubovi :)

Branici i rubovi :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Pozdravljam tuneri,
U planu je da Corsa u februaru posjeti malo limara te me zanima vase misljenje oko branika i rubova ! Nemogu da se odlucim da li da uradim kao na primujeru :

1.

2.

A naravno u ovoj boji auta ,pa ako neko ima vremena moze i u PSu docarati svoje misljenje i prijedlog :

LP

BHT Ovisnik
evo ja sam ti radio,al taj branik ti je pohaban il je zbog vode sto se saljeva pa nije bas dobro ispalo,uglavnom mozes se orjentiarati
kkkpt.jpg

i za jos nekih 500km moze izgledati priblizno ovako,po mom ukusu:D
fdfy.jpg

Član
To je i moj ukus ne samo tvoj :) inace volim ovaj clean look..

Znaci tvoj prijedlog je da barban komplet plstiku bez ove crne linije po braniku :) i naravno retrovizore :)
A za te 15ke sto si stavio cu morati razmislit,heheheh neznam da li ce joj 15" biti preveliko!? Maska bez znaka obavezno ide,vjerovatno i kristalni farovi sa angel eyes isto tako i stopke fine i planiram je sputati malo :) remus loncic nazad i mislim da ce to biti to :D do daljnjeg :D

BHT Ovisnik
ja bih farbao komplet plastiku,u mene su ove felgice 15" na jetti,nije veliko,taman,i tebi bi bilo,opruge mozes isto lako naci za nju,samo ja ne bih kristalne farove,ili ako ces vec uzimati angel eyes valjda imaju i leću pa onda taj kristalni dio u crno ofarbat:cool:

Član
Ma kakvo farbanje vec imam zacrtane farove :)) mislim da idemo na isti style :D

A sto kazes za felge 15" jbg ipak je dzeta u pitanju :D ovo je dosta manje !? ma opruge sam vec nasao vani,njemacka , austrija ebay 50-70 eura pa cu vidjeti kakve solucije ovdje imam ;)

BHT Ovisnik
e to mislim,samo da to sto je crno nije sivo,ono kristalno,to mi je pijačarski,al ovo je pun pogodak:cool:
evo kako bi to izgledalo odprilike
38e20b172e1d7eb20106e72ead195609.jpg

jetta/golf to je staro ipak,a golf nije velik,al opet fino se kotrlja,mislim da mi je ova profesorica vozala ovakcu corsu 1.4 16v,inace tvornicki spustena,alu felge i to,il su 14 il 15,tako da mislim da opet nije veliko,ja sma isto kad sam kupovao govorio necu 15,veliko ovo ono,pa me onda clan sa foruma got2b nagovarao uzmi uzmi i uzmem,sreca:cool:

Član
Cisto sumnjam da bi ove sa falcom ovako fino usle pod branik, stavio sam jednom takve i izgledala je kao dzip, a i grebala je obrve.Tako da mislim da bi joj skroz solidno stajale i 14, mada opet pokusaj staviti 15 pa da vidis kako ti stoje, samo da puno ne vire sa strane, mora ici pod obrvu.

Član
Kod mene su fabricki 14" na korci 3 krake originalne opelove,a sto ti djogi kazes da 15ke opticki nebi bile dobre grijesis evo ti primjer kako na njoj 15" upravo ovakve sa falsom stoje mene zanima samo kakvo je stanje na cesti :)

Hajd cole dok si tako fino raspolozen :) mogao si i ovaj retrovizor integrirati :) mislim da sam ti polozaj pogodio :)

http://www.kadett-d-exklusiv.de/marko-sein/spiegel-neutral.jpg

i udri ga u zeleno naravno :D

BHT Ovisnik
na cesti barem u mene mnogo bolje lezi,ljepse ulazi u krivine,nema mnogo gibanja,prije su bile 175/70-13 sada 195/50-15 i svatko kaze osjetit ces svaki kamenčić ovo-ono i nije tako,da je kruće jeste,osjete se neke blaze rupe koje se prije ne bi osjetile al u mene je jetta,isto kao i golf kruto kako god okrenes i ja sam zadovoljan:icon_smile:,a felgice su 7J kao i te ne slici

ja bih ti preporucio da ne farbas obrve oko branika,vec da ih ostavis ovakve,jedino da ih prefarbas u bas tamno crnu da se isticu,jer ako ih ofarbas
u boju auta nece imati toliko utjecaja na estetiku auto,to je moje misljenje,,

al opet nemogu nista reci dok ne vidim kako je uradjeno na auto,mozda ce stojati lijepo,al opet ja bih ti preporucio da ih ne farbas :D

Član
i ja kontam uraditi kao sto je na prvoj gore slici, siva corsa ! ostaviti rubove i obrve branika crne naravno malo srediti plastik primerom :) a ovo dole u boju i retrovizore bi onda mozda ostavio u crnoj !!!

Član
Prvobitno sam ovako htio farbati branike...ali fkt mi se tesko odluciti da li ovako pa ostaviti u rubove crne ili sve ofarbati u boju... pomagajte ljudi!?

Auuu dobri retrovizori :D oni ce vjerovatno prvi sjest jer su najjeftiniji hehehe :D

P.S : gledam sad malo i ipak mislim ako cu vec sputati auto da mi 15" nece bas odgovarati :) bit cu hendikepiran,bolje fine 14" sa niskim profilom guma i pustit je za jedno 25-30mm :D

Član
bolje je onako kad sve ofarbas u istu boju,i mislim da ti nece smetat 15-ke,moj prijatelj je imao jednu slicnu,samo bijela bila,isao s njom za italiju stalno,sve na 15-kama,nije nikad imao problema,tebi bi dobro stajale,kad nabacis sve to sto si zamislio bit ce predobro,samo naprijed;););)

Član
A sta mislis o kombinaciji 15" + sporustanje auta za cca 30mm? mislim da ce mi strugat gdje stigne 15" :D nazad !??!??

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.