Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Pozdrav svima, interesuje me da li prilikom mijenjanja pumpe, tice se pezoovog motora 1.9TDi, mora se dekodirati, tj da li moram prebacivati svoju elektroniku na novu pumpu radi koda paljenja, posto neko kaze mora neko nemora ?
Ma nije tdi nego TD sa interkulerom pa to kako tipkam pa napisem, ma hajde, dvi znjau o cemu pricam, nego pusti se ti gresaka, znas li ovo sto sam pitao?
Hvala ti Nermine, gledao sam bas ko sebe na autu ovo sto si govorio i mislim da je to kod mene vec prespojeno jer je neko prespojio direkt plus na el diznu, a vidio sam da je postavio i enki relej vjerovatno zbog toga, tako da ja sada nemoram skidati ovu el diznu (br.8) sa svoje i stavljati je na novu pumpu vec samo dovedem opet tu istu zicu na ovu diznu sto je na ovoj pumpi, jesam li upravu?
Evo da odgovorim sam sebi ako jos neko bude imao slicnih problema, dakle uzeo sam pumpu sa drugogo pezoa sa istim motorom koja je bila u ispravnom stanju i nikada nije bila reparirana (vidi se po fabrickim sarafima koji se nemogu vratiti kada se skinu) i bila je opcija da se skida moja elektro dizna (kao sto Nermin rece) ili da se spoji direktno sto smo mi i uradili da nebi sada opet ovu pumpu rastavljali itd, sve u svemu problem rijesen i ostala mi sada rezervna pumpa sa manjim nedostatkom
Vidio sam koliko se krecu ovuda po SA u servisima, posto je meni trebao samo taj ventil jedan, al dobro sam i prosao, mogle je biti i skuplje, zato sledeci pamet u glavu, ko bude htio da cacka oko auta ima da mi pokaze cerifikat :lol:
Ah,ima i to...ali i lukas pumpe su veoma lose i osjetljive,pocevsi od onih sto su u mercedesima,fordovima,renaultima,roverima i slicno...
Na mercedesu recimo mozes zamijeniti lukas sa bosch pumpom,dok nisam siguran da li tako i kod navedenih drugih proizvodjaca.