BMW kodovi PO300 PO302 PO303 PO313

BMW kodovi PO300 PO302 PO303 PO313

Član
Imam problem.Izbacuje mi kodove PO300 PO302 PO303 (znam da su to kodovi da neki cilindri nerade kako treba). Imao sam i kod PO313 izbrisao ga i nestao je. Svjecice nove,bombine dobre. DISA Ok, i nisam primjetio da su neka od crijeva usisa pukla i napukla. Ocistio ICV ventil... Bude dobar kad je vruć, obrisem kodove i dobar dok se neohladi,prenoći. Ali kad je ohladi sve se vrati ponovo. Da li je moguće da je filter goriva ili dizna,EGR? A i desi mi da kad tek upalim auto,lampica crvena od ulja gori jos 2 sekunde poslije i nestane. A mjenjao sam ulje prije 3 dana (i prije se to desavalo) skidao karter cistio sitku itd...Neznam sta da radim,isao sam kod ovih nekih majstora,pa cak i u Tomic. Na dijagnostici samo pokaze da recimo klip 2 neradi kako treba,on izbrise gresku i vise se nepojavljuje do daljneg. Niko nista nezna... U PITANJU JE BMW e46 3.Oi 2004god. M54 motor.

da nemas slucajno plin ugradjen ?
ako imas onda ta dizna na 2 klipu nevalja ;)
a ako niemas plin ubacen onda je neki senzor dok kad je vruc radi cim ohladi prijavljuje gresku

Član
cim se malo ugrije bude dobar..moze li biti filter goriva jer ima regulator pritiska na sebi.

Član
Druze kod takvih stvari prvo kompresiju izmjeri da si nacisto sam sa sobom. Ako je kompresija u redu, sve ostalo je manja glavobolja,...