BMW e60 520i puši pri paljenju

BMW e60 520i puši pri paljenju

Član
Ne znam da li je iko imao sličnu situaciju ali me poprilicno poceo da brine bijeli dim iz izduva pri paljenju. Zanimljvo je da nekad ima dima a nekad nema nista. Zapusi samo pri paljenju, posle je sve perfektno. Auto ide dobro i trosi normalno.

U pitanju je BMW e60 520i 2005. godina i ima ugradjen LPG prije nekih 15-tak hiljada kilometara. Za nekih 9 000Km potrošio je skoro litar ulja. Posto je ovo prvi put da vozim Svaba, ne znam je li to ok tako ?
 
Član
Taj dim se samo javi u trenutku kad se upali i to je to. Ne trosi vodu i ne mjesa vodu i ulje.
 
Član
Imas li ugradjen flash lube/podmazivanje ventila?
Ja sam to imao ugradjeno i uvijek je bilo nastimano da malo vise ubacuje ulja i ujutru kada palim motor to ulje se slije sa usisa i izbaci malo plavog dima. Kada bi zavrnuo podmazivanje dim bi nestao.
 
Član
bijeli dim može značiti da mu voda iz rashladnog sistema ulazi u cilindre, a može biti problem sa EGR ventilom,
Kod mene je BMW dizel bacao takav dim i problem je bio EGR
 
Tacnije hladnjak egr ventila, imao sam takav problem na e46 htjeli skidati glavu "majstori" i sreca vidim sta je, ali je trosio vodu i ne samo na palenju
 
Član
Pa sta znam, mozda nekad i plav. Iza protokomjera ona cijev od usisa je bas masna, jel tu negdje hibernlauf?
 
Član
Nije kondenz, trosi ulje enormno, znaci na nekih 700 800km 1L ulja. Pa da li zbog egr-a moze trositi ulje?
 
Član
Pa sta znam, mozda nekad i plav. Iza protokomjera ona cijev od usisa je bas masna, jel tu negdje hibernlauf?
Prvo, ako ti je ta cijev masna, LOSE TI JE ULJE, iz razloga sto ima veliku isparivost, odnosno, kad ugasis auto npr. vruce ulje isparava i dolazi npr. i do te cijevi, vrlo cesto zna i da "zamasti" protokomijer, pregrije se i crkne, drugo, pojavila ti se velika potrosnja, jos jedan adut, (uz to i pitanje, kad si ga zadnji put promijenio), mozda i ako nije preslo puno km je i neodgovarajuci izbor ulja. Vec si rekao da si na 9000 potrosio litar, pa pitam "kad ga to planiras promijeniti" ??? Ostalo su rekli kolege forumasi.
 
a poslije je rekao da na 700-800 km trosi litar ulja ,sto znaci da prvi put nije rekao istinu , plate ljudi 15000 auto a onda nemaju kinte da ga servisiraju , nazalost ,ovaj je izgleda trofać teški ako troši toliko ulje , tu nema karika nikako u najboljem slucaju , ili je klip pregorio ...
 
Top