Bmw e39 530d 2001 pomiješao vodu i ulje

Bmw e39 530d 2001 pomiješao vodu i ulje

Pozz ekipa, imam pitanje. Posjedujem navedeno auto i prije mjesec dana je pomiješao vodu i ulje i uradim generalku i sve što treba od brušenje glave motora itd.. Međutim on ponovo pomiješao nakon toga a uložio sam 1000KM u tu generalku. E sada sam uzeo drugi motor i hoću da ga ubacim. E sada, ima li ko od vas iskustva sa tim istim problemom ili sličnim? Siguran sam da je auto pregrijan kod prošlog vlasnika i nema spasa tom motoru. Ima li još kakvih stvari da obavim ili pregledam prilikom zamjene motora da li postoji šansa da je još nešto problem mimo motora? Jer auto je tip top sem tog problema. Drug mi rekao da odnesem računar kod ovih sto remapiraju i da pregledaju da nije čipovan a nije dobro mapiran. Još nekih ideja možda? Pozz

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk
 
Član
Mapiran dobro ili ne to opet nema veze s mijesanjem vode i ulja. Jeste li vadili blok, premjerili cilindre, radili dublji pregled? Obicno svaki majstor odmah kaze da je otisao dihtung glave, a kod auta s mnogo kilometara i ako je pregrijan vise puta zna naciknuti kosuljica cilindra i to sitno, ali dovoljno da pod pritiskom probije, gumice ventila, i ostalo na glavi/diznama je sve promijenjeno?
 
Kako mi je rekao ravnao je glavu motora i novi dihtung, nove šarafe i ne znam sta još. Sve očistio. Sada ubacujem novi motor, ali ne razumijem se bas toliko u to. Valjda ne bi trebalo biti problema? Neki ce dijelovi biti vraćeni sa mog starog motora. Ovo je taj novi motor. Moj stari je 400k presao.
1b7589f36b31eaa4fde14f25668d2d72.jpg
043e096fb2f8791866bdbb71fa0bfc56.jpg


Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk
 
Moguće je da nije. A sada kad ubacim ovaj motor trebalo bi da sam to sve riješio? Jer ovaj je motor 100% ispravan i nije nikada pregrijan.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk
 
Član
Ako je sve jedan vlasnik motora(auta) od kako je auto izašlo iz fabrike onda može znati da nije nikada pregrijan, u protivnom nema šanse. Kao da će vlasnik reći da mu se motor jednom pregrijao kada bude prodavao automobil...
 
A dobro, to je istina. Ja se nadam da nije :) Uglavnom sada kad zamjenim motor ne bi trebalo biti problema ali moram jos nekome dati hladnjak ulja na ispitivanje. Da vidim jos za njega. Ne znam da li moze biti jos sta u pitanju.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk
 
Član
Iskreno ja bi utvrdio problem na tom motoru gdje si vec ulupao novce, provjeri taj hladnjak ulja jer i kod novijih auta tu zna biti problem. Uradio si generalku, a sad opet ubacujes motor koji je tako reci macak u vreci
 
Ma nije mi se dalo sve to ganjati, i ovo mi se ne radi ali jednostavnije mi je. Nego da neko čačka po mom motoru mjesec dana i sve opet isto. Znam da je mačak u vreći ali nadam se da neće biti problema pa šta bude biće :)

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk
 
Top