BMW 7

BMW 7

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
SašaCRX je napisao(la):
pa koliko trosi inace 2.0 ovakva petica:icon_question:

Po ovome što sam ja našla:
520i

City: 17.3 mpg (13.6 L/100Km)
Highway: 31.4 mpg (7.5 L/100Km)
Combined: 23.3 mpg (10.1 L/100Km)

525i

City: -
Highway: -
Combined: 24.7 mpg (9.5 L/100Km)

Član
pa ja racunam da je isplativo sad, kad je vec ugradjen plin i atestiran :icon_rolleyes:

znaci ako trosi kombinovano 10l, na plinu ce oko 12.5-13...

Član
SašaCRX je napisao(la):

oko 14 l gradske , može i više ako ga čepaš , a što se tiče plina ja ga nikad nebih stavio u bilo kojeg BMW-a . A što se tiče ekonomičnosti , matematički je lako za izračunati : ugradnja plina za šestaka do 1000 km , plin jeftiniji po litri od benzina ? , koliko kilometara trebaš preći sa autom da bi ti se to isplatilo? A ako misliš preko granice ići sa plinom , zaboravi , bez obzira što imaš atest u saobraćajnoj ti ne stoji ta činjenica i možeš imati problema.

Trebalo bi tako biti onda...jedino što je meni malo više od toga trošilo a audi lakši 250kg od petice :icon_rolleyes:

Član
rinaldo je napisao(la):
SašaCRX je napisao(la):

oko 14 l gradske , može i više ako ga čepaš , a što se tiče plina ja ga nikad nebih stavio u bilo kojeg BMW-a . A što se tiče ekonomičnosti , matematički je lako za izračunati : ugradnja plina za šestaka do 1000 km , plin jeftiniji po litri od benzina ? , koliko kilometara trebaš preći sa autom da bi ti se to isplatilo? A ako misliš preko granice ići sa plinom , zaboravi , bez obzira što imaš atest u saobraćajnoj ti ne stoji ta činjenica i možeš imati problema.

ovaj Ima vec ugradjen plin!!! na kakve probleme mislis? ovde svaki moguci benzinac ima plin...da je to problem ne bi ga toliko ljudi ugradjivalo...

Član
MTR je napisao(la):
misli covjek za van granica tj u EU , ako nije fabricki

upravo tako , odnosno možeš već imati problema čim dođeš na granicu sa HR samo što ne zapinju još, a zakonski osnov imaju

Član
SašaCRX je napisao(la):
a evo ova petica izgleda stvarno extra, meni barem...
e kod nje je 2.0 sa plinom, sto bi se podnosilo...

2.0 bez plina ti nebi uzimala puno.to je motor od 130 konja,i nije najslabiji u ponudi,postoji i 1.8 motor.čisto sumnjam da 2.5 troši manje od 2.0.uzmi neku 520-sku bez plina,sigurno ćeš bolje proći.iako ni ona baš nepuca od snage

SašaCRX je napisao(la):
rinaldo je napisao(la):
SašaCRX je napisao(la):

ovaj Ima vec ugradjen plin!!! na kakve probleme mislis? ovde svaki moguci benzinac ima plin...da je to problem ne bi ga toliko ljudi ugradjivalo...

to više govori o našim ljudima a ne o kvaliteti plina kao pogonskog goriva.plin ti može zaj..ti motor,začepiti dizne...

Početnik
SašaCRX je napisao(la):

Vozio sam se nedavno u ovakvom bmw-u sa 2.0 motorom ali ima plin i ono sta sam ja primjetio ne svidja mi se taj bmw se vuce po cesti ko stara baba iso je on dobro do 100-ke ali na 140 jedva drsce ne znam po meni bi ti bilo bolje da ako vec uzimas ovakvu 5-cu ko na slici bez plina to je 2.0 140-150ks ne trosi on puno ako imas dzep srednje dubine bice dovoljno da ga tocis i odrzavas :icon_biggrin:

SašaCRX je napisao(la):

Vozio sam se nedavno u ovakvom bmw-u sa 2.0 motorom ali ima plin i ono sta sam ja primjetio ne svidja mi se taj bmw se vuce po cesti ko stara baba iso je on dobro do 100-ke ali na 140 jedva drsce ne znam po meni bi ti bilo bolje da ako vec uzimas ovakvu 5-cu ko na slici bez plina to je 2.0 140-150ks ne trosi on puno ako imas dzep srednje dubine bice dovoljno da ga tocis i odrzavas :icon_biggrin:

Član
jeremija123 je napisao(la):
Zar nije na početku teme pisalo da je u auto ubačen diesel motor a vi se raspisali o plinu.

to je sedmica, sa ubacenim dizel motorom, ai svi misle da je 2.4 td preslab za to auto, pa sam ubacio i ovu peticu u opticaj

e sad...Meni se ova petica bijela bas svidja, i ne znam sta da radim, plin je los za motor, ok, mogu da trpim benzin, ali sta sad kad je plin vec ugradjen u njega:icon_question: postoji mogucnost da mu je motor vec trosan...

Član
SašaCRX je napisao(la):
jeremija123 je napisao(la):
Zar nije na početku teme pisalo da je u auto ubačen diesel motor a vi se raspisali o plinu.

to je sedmica, sa ubacenim dizel motorom, ai svi misle da je 2.4 td preslab za to auto, pa sam ubacio i ovu peticu u opticaj

e sad...Meni se ova petica bijela bas svidja, i ne znam sta da radim, plin je los za motor, ok, mogu da trpim benzin, ali sta sad kad je plin vec ugradjen u njega:icon_question: postoji mogucnost da mu je motor vec trosan...

ima takvih petica bez plina koliko hoćeš.nemoraš odmah prvu kupitiuzmi 2.5 tds.

Član
trazicu jos, sacekacu, mozda naleti nesto, taman dok organzujem finansije :icon_smile: ali nesto mi se svidja kako ova izgleda...samo stakla zatamniti, kozna sjedista ubaciti i grom :icon_smile:

Član
SašaCRX je napisao(la):
trazicu jos, sacekacu, mozda naleti nesto, taman dok organzujem finansije :icon_smile: ali nesto mi se svidja kako ova izgleda...samo stakla zatamniti, kozna sjedista ubaciti i grom :icon_smile:

haha lowrider:cool::cool:

Član
ZELA GTI je napisao(la):
SašaCRX je napisao(la):

haha lowrider:cool::cool:

pa sta vise na takvom autu da se radi? :icon_smile:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.