BMW 316 nemiran rad

BMW 316 nemiran rad

Član
Pozdrav svima, javljam se kao laik po pitanju auta tako da ako šta fulim i obrukam se, halalite :D Dolaskom u Njemacku trebalo mi je hitno auto za prevoz do posla i nazad, kao svaki momak zelja je bila neka e46 i na kraju sam je evo i kupio. Kao što piše u naslovu u pitanju je e46 316 77kw sa M43 oznakom motora (tako piše na netu) 194k predjenih na satu.
Auto sam kupio preko poznastva dosta jefitno al dalo se primjetiti odma da auto nije redovno odrzavano itd, prvih mjesec dana trosio je 15l otvorene što je bilo katastrofa. Zamjenjeno je ulje 5w30 u ovlaštenom i filteri. Sam sam kupio i zamjenio nove svjecice NGK i potrosnja se prepolovila bukvalno. Auto sada dosta dobro ide jedino što mi je ostalo da sredim je nemiran rad obrtaja u leru i auto kad se upali digne obrtaje cca 1000 i onda polako spusta varira konstanto. Nekada u voznji kada zelim da stanem a i u leru takodje obrtaji padaju ispod 800 i auto kao da se gusi hoce da se ugasi pa se samo vrat. U voznji nema nikakvih problema samo u leru, gledao sam na internetu dosta ljudi se zali na ovaj problem al niko nije napisao nista konkretno to cega bi moglo biti pa eto. Nadam se da ce neko pomoci i izvinjavam se na dosta dugom postu :D Hvala unaprijed svima.

p.s. pri paljenu dok je hladan kao da se lanac cuje malo grublje da radi i poslije se smiri sve u normalu
 
Član
10w40 ulje naspi i nece ti se lanac vise cut a ako se cuje nevalja spaner lanca, naspi gusce ulje jer ako nevalja spaner nevalja ni faza motora
 
Top