BMW 3 e46 - 320i, 323i, 328i - osobna iskustva ?!

BMW 3 e46 - 320i, 323i, 328i - osobna iskustva ?!

Kao što naslov kaže, zanimaju me karakteristike ovih modela - ovjes, rashladni sistem motora, (eventualno) potrošnja na otvorenoj cesti.
P.s. Ne trebaju mi savjeti da umjesto njih gledam 320d ili kojim slučajem Pasata dizela.:D

Član
Ja ću ti samo reći, dijelovi su žara!
Ima mi drug 328-cu i odera ga živa...
Ako možeš finansirati auto je beton.

Je li kvarljiva roba ili su to uobičajeni potrošni dijelovi, ima li problema sa ovim stvarima što sam spomenuo u pitanju ?

Pa kako sam Zelu zaboravio. Ccccc . Javim ti se, u svakom slucaju :icon_smile:

BHT Ovisnik
nisu vele skupi za odrzavati, skuplje su samo malo lafete i kugle jer idu u kompletu, stabilizator originalni 40km npr. ... ja sam bas u petak uradio servis,sve filtere i ulja, te cahure prednje,sve me izaslo 480km s rukama, župčastog nemas... malo skuplje od npr. golfa 4 jeste,al je zato i klasa iznad, jako udobna auta, ja sam uzeo starom 318i FL (2000ccm) 143ks, fin motorcic,cetvrtak, mada po meni kada se uzme omjer snage-potrosnje dođe 325i jer nije strasan potrosac,hoce povuci... ovaj u mene trosi otvorene normalne voznje oko 6l, gradske 8-10 zavisi,neki prosjek kombinirane mi je 8l s klimom,felge 17 i sl., sad ako nisi neki trkač i ovaj je solidan, opet s njim na pisti oderem i one e34 520i 24v i sl., živahan je motorcic, mada da ja biram opet kazem 325i, najbolji izbor

Hvala na odgovorima, gledam bas ove modele sto sam naveo u naslovu, ali uz njih gledam i Merc 200 k. (druga tema).

Član
Bezveze ti je gledati 323i pored 325, a 328 je vjerovatno i najbolji izbor, ali registracija osjetno skuplja.
Održavanje nije uopšte skupo kad pogledaš kakav je to auto, bar znam po svojim kolegama, ima u Laktašima gomila E46-ica, uglavnom čađavci, ali vjerovatno je to tu u "par deka" što se kaže.

Gledao sam dva zanimljiva primjerka 320 2.2 sedan i 328 coupe, oba sa cca 130000 pređenih km ,ostali imaju čak i plin ali i puno više kilometraže pod točkovima

Član
Obavezno uzmi FL model, što znači da 328i otpada. Nemoj gledati slabije šestake, potrošnja je "velika" uz ne neke performanse. Muči te ista dilema kao i mene prije par mjeseci. Suzio sam izbor na 325i i 330i. Jako su rijetki, još rijeđi u dobrom stanju al kada kupiš to je to!

Prijateljski, zanemari temu o c klasi. Vjeruj mi da je e 46 bolje auto u svakom mogućem pogledu. Pravo vozačko auto kakvo ti treba;)

Što se tiče nekih mana, pazi na rashladni sustav, podvozje im je malo osjetljivije. Limuzinski modeli prije FL-a imaju problema sa odvajanjem zadnjeg mosta od karoserije. Sa motorom i nema nekih vele problema. Općenito, gledaj da nije bio u nekoj havariji, da ima servisnu knjižicu,da je auto pravilno održavano i ne bi trebao imati nekih velikih izdataka i problema.

Član
Porschefan je napisao(la):
Kao što naslov kaže, zanimaju me karakteristike ovih modela - ovjes, rashladni sistem motora, (eventualno) potrošnja na otvorenoj cesti.
P.s. Ne trebaju mi savjeti da umjesto njih gledam 320d ili kojim slučajem Pasata dizela.:D

Rece covijek a vozi opela dizela:D ccc

Uglavnom ja sam za 328, vozio sam ga par dana i nauzivao se jos je bio coupe

BHT Ovisnik
ja bih zaobisao 328 cisto jer je stariji motor,starija linija bmw-a,malo skuplja registracija,malo veca potrosnja, gotov istih,neznatno razlicitih performansi od 325... kao sto zela rece uzmi redizajn,radije dodaj milju nego stariju tipu, a ostala auta zaboravi sto si uzeo u obzir,merc i on nebo i zemlja;) A ni taj 320 (2.2) uopce nije los izbor,za taj auto odlican,20ks manje od 325 al sasvim dovoljno... I da,kao sto zela rece pripazi na klimu i ostalo, u mene je ovaj godinu dana, nije proslo ni mjesec otisao mi je relej od ventilatora (cca 180km), prestane da puse uopce... ostalo nema nekih znacajnih boljki, moze biti mozda malo hrđe, da se digne lak oko zadnjih obrva,to ucestalo viđam, ostalo nista strasno