Šta je novo?
BHTuning.com - Tuning & Styling

Dobrodošli na jedinstveni forum na našim prostorima sa tradicijom preko 10 godina, 80 000+ tema, preko 1 milion postova i 45 000+ članova ... Tuning & Styling na jendom mjestu sve za vašeg limenog ljubimca!

BMW 3.0 CSL Hommage

Fele

Putovanja.ba
Administrator

Budući da je BMW Group do sada na događaju Concorso d’Eleganza Villa d’Este u Italiji već predstavljao brojna koncept vozila (M1 Homage, Gran Lusso Coupe, Zagato Coupe), nije iznenađenje da su Bavarci i za ovogodišnje izdanje pomenutog događaja pripremili nešto zanimljivo.


Dakle, na slikama je BMW 3.0 CSL Hommage, koncept napravljen u čast E9 3.0 CSL modela iz sedamdesetih godina.
Originalni BMW 3.0 CSL je bio nekih 200 kg lakši od modela 3.0 CS, dok za ovaj 3.0 CSL Hommage concept nema konkretnih brojki. Ipak, saopšteno je da BMW 3.0 CSL Hommage concept nije napravljen na bazi nekog od postojećih modela, već "od nule", kao i da je dizajniran da bude što lakši (uporebljena je plastika ojačana ugljeničnim vlaknima).
Za pogon se brine 560KS snažni 3,0 litarski šestocilindraš sa eBoost-om, što podrazumeva hibridnu jedinicu.
U prilično minimalističkom enterijeru ima mesta za dva putnika, a ističu se i drvo na prednjem panelu i volan zanimljivog dizajna.
Treba pomenuti i retrovizore-kamere, veliki zadnji spojler, alu točkove od 21 inča i laserska svetla, kao i upadljivu "Golf Yellow" boju eksterijera.

Ivan Mitić – Auto.blog.rs