Član
Posto sam odlucio da se vratim studiranju i konacno resim diplomski, dao sam otkaz na poslu i ostao bez izvora prihoda... normalna stvar, u takvom finansijskom stanju poslednje sto pada na pamet je kupovina automobila. Medjutim, potpuno neplanirano, pre dva meseca sam kupio VW Polo MK2 (steilheck-breadvan-hlebar) 1990. godiste, motor 1300ccm sa direktnim ubrizgavanjem. Ja inace treba da se ukljucim u neki tretman odvikavanja od ruznih automobila jer me je ovaj model maksimalno odusevio... Osnovni razlog zbog kojeg sam ga kupio je bilo izuzetno dobro stanje motora i "mlada" godina proizvodnje.
Nemam u planu da od ovog auta pravim letelicu kako bi licio na nesto drugo, ne stidim se originalnog VW-a... Posto bivsi vlasnik nije bio bas pedantan a ni pazljiv vozac, najveci poduhvat na ovom autu ce biti ispravljanje udubljenja i farbanje. Zamenio sam vecinu dotrajalih mehanickih delova, i 90% enterijera. Sva sedista su bila slomljena (i zadnja
) a prtljazni prostor nije imao nikakvih obloga ili tapacira. Imao sam cetiri razlicite felge, jedna je bila originalna Polova, jedna od Golfa dvojke, dok su ove preostale dve bile od Kadeta i nekog Audija... To sam u startu zamenio originalnim celicnim felgama od Polo-a iz 1994. Nedavno sam nabavio ATS Cup 13" 5,5J, smirglao sam ih 20 dana i na kraju opet nisam mogao da im vratim autenticni polirani look, pa sam ih prelakirao u belu boju dok sam felceve ispolirao....sto mi se bas i nije dopalo jer mi je auto prilicno podignut pa 13" gube na velicini. Imam u planu jos i falceve da prelakiram u belu boju, ali to ce malo pricekati posto cu narednih nedelja raditi na limariji... Ocekuje me jos puno posla, jer dok auto bude rasklopljen imam u planu da iskrojim nove etisone i ostale finese u enterijeru, resim zavrsetak izduvne grane, i ako ostane para da narucim opruge od nasih drugara iz Tuzle. Eto, ovo je bilo ukratko pretumbano predstavljanje mog VW ljubimca... a nekom drugom prilikom cu predstaviti i Mercedesa kojeg sam jednom davno bio spominjao!
tu bi kontinjud...
[attachment=20336]
[attachment=20337]
ovo je bio casting...
[attachment=20338]
ispod presvlaka se nalazila neka satro koza a sediste slomljeno na pola
[attachment=20339]
sve je sistematski zapusteno, tesko je poverovati da je '90. godiste. Volan je bio slomljen i imao je onaj "moto-gas" na sredini.
[attachment=20340]
custom rucica za obaranje sedista :lol:
[attachment=20341]
posto je zadnje klupa pukla na pola nije ni bilo smisla da je vracam u auto, a prtljaznik je dosao ovako go i prazan.
[attachment=20342]
ovde sam poskidao sve plasticne delove da bi ih malo presmirglao, osvezio i podesio u leziste
[attachment=20343]
sedista iz Polo-a MK3
[attachment=20344]
posto sam okoreli biciklista (6.000 km po sezoni) instalirao sam nosac, a mnogi koji me znaju tvrde da sam ovaj auto kupio za prevoz bicikala :lol:
[attachment=20346]
poluproizvod... jos uvek registrovan.
Gore nije bilo mesta za upload...
evo jos par slika...
[attachment=20347]
wannabe ATS Cup... nisu mogle da se ispoliraju jer su bile zaklane, ova je cak i najbolje izgledala...
[attachment=20348]
svaki dan pomalo i tako skoro 20 dana
[attachment=20349]
evo kako je ispalo, jos mi fale cepovi, ako iko ima da proda bio bih zahvalan.
[attachment=20350]
jos uvek u izradi, ali daleeeeko bolje nego sto je ikad izgledao.
Nemam u planu da od ovog auta pravim letelicu kako bi licio na nesto drugo, ne stidim se originalnog VW-a... Posto bivsi vlasnik nije bio bas pedantan a ni pazljiv vozac, najveci poduhvat na ovom autu ce biti ispravljanje udubljenja i farbanje. Zamenio sam vecinu dotrajalih mehanickih delova, i 90% enterijera. Sva sedista su bila slomljena (i zadnja
tu bi kontinjud...
[attachment=20336]
[attachment=20337]
ovo je bio casting...
[attachment=20338]
ispod presvlaka se nalazila neka satro koza a sediste slomljeno na pola
[attachment=20339]
sve je sistematski zapusteno, tesko je poverovati da je '90. godiste. Volan je bio slomljen i imao je onaj "moto-gas" na sredini.
[attachment=20340]
custom rucica za obaranje sedista :lol:
[attachment=20341]
posto je zadnje klupa pukla na pola nije ni bilo smisla da je vracam u auto, a prtljaznik je dosao ovako go i prazan.
[attachment=20342]
ovde sam poskidao sve plasticne delove da bi ih malo presmirglao, osvezio i podesio u leziste
[attachment=20343]
sedista iz Polo-a MK3
[attachment=20344]
posto sam okoreli biciklista (6.000 km po sezoni) instalirao sam nosac, a mnogi koji me znaju tvrde da sam ovaj auto kupio za prevoz bicikala :lol:
[attachment=20346]
poluproizvod... jos uvek registrovan.
Gore nije bilo mesta za upload...
evo jos par slika...
[attachment=20347]
wannabe ATS Cup... nisu mogle da se ispoliraju jer su bile zaklane, ova je cak i najbolje izgledala...
[attachment=20348]
svaki dan pomalo i tako skoro 20 dana
[attachment=20349]
evo kako je ispalo, jos mi fale cepovi, ako iko ima da proda bio bih zahvalan.
[attachment=20350]
jos uvek u izradi, ali daleeeeko bolje nego sto je ikad izgledao.