blindirana vrata da ili ne ???

blindirana vrata da ili ne ???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
malo mi je ovaj naziv cudan,ja ta vrata zovem protuprovalna,ali novinar u textu kaze blindirana...valjda mislimo na ista :D
uvijek sam govorio da ce lopovi i to provalit kad tad i evo...

alat_za_provale_pu_ilidza_sgb3_art_wtr.jpg

Alat i rukavice kojima se služio Hodžić; foto: Senad Gubelić
Piše: Darko Omeragić
15/01/10 11:21
Elmedin Hodžić iz Zenice "pao" nakon što je obio blindirana vrata i stana u Ulici Hivzi Bjelavca • Priznao još šest provala

Pripadnici Četvrte Policijske uprave Ilidža uhapsili su jučer u Ulici Hivzi Bjelevca na Stupu tridesetogodišnjeg Zeničanina Elmedina Hodžića dok je ulazio u stan vlasništvu A. O, čija blindirana vrata netom obio.

Načelnik krim-policije PU Ilidža Safet Šabović nam je rekao da je policija nakon dojave građana da je u toku provala na mjesto događaja došla za manje od pet minuta.

"Građani su nam pomogli, na čemu smo im zahvalni. Stan je bio zaštićen blindiranim vratima, međutim, kako je Hodžić stručnjak i specijalista za provalne krađe u nakani je uspio koristeći lomač brave", kaže Šabović.

Od Šabovića saznajemo da je Hodžić tokom kriminalističke obrade priznao još šest provalnih krađa u stanove na području Ilidža, iz kojih je uglavnom krao novac.

Član
eto pa nek sad kazu da se ne moze obit,eto im,,ipak moze,sve se obije,pa i ta protuprovalna vrata;)

Član
Imajte na umu da blindo vrata idu od nekih 200 i kusur KM-ova, pa sve do preko milje i vise... logicno da je ova jeftinija lakse/brze obiti

Član
ma obit ce njih brato da su ne znam ti kakva,sta sve rade to nije normalno,napredniji su ovi lopovi,nego ovi sto prave ova vrata:lol:

ArminM je napisao(la):
ma obit ce njih brato da su ne znam ti kakva,sta sve rade to nije normalno,napredniji su ovi lopovi,nego ovi sto prave ova vrata:lol:

pa lopovi i prave takva vrata :lol::lol::lol::lol:
prvo ti njih uvale a kasnije sve iznesu iz stana-kuce :lol::lol::lol::lol:

Početnik
ma glupo je bilo sta stavljat ili ugradjivat na auto i izlagat se tolikom trosku kad je lopov uvjek jedan korak ispred,i ako ga naumi ukrast nema te guzice i tehnike koja ce ga sprijecit da ga neukrade....:icon_rolleyes:

Član
tako je,u potpunosti se slazem,danas je najbolje biti sto manje upadljiv,jedini nacin da se donekle ostane kako treba;)

Član
ova vrata sta po obiju i takvim trgovinama prodaju od 200 km i slicno to je smece mozes ih nogom provaliti ali ipak neka kvalitetna vrata mislim da bu se ukenjao dok ih otvori :)
iako je sve moguce naravno sve sto je neko napravio neko zna i pokvariti

MTR

Član
pa nije ni on levat , normalno da ce obijat stanove sa tim vratima , ne bi ih djaba stavili nego da zastite lovu , cim ih stavis eto lopova ko muhe na govno

Član
ma protivprovalna vrata po ovim robnim kucama su 300 KM, nema od njih nista...

kad su mojoj koni obili stan, sve stvari razbacali, odnijeli sta su htjeli, i na luster joj okacili tangice:lol::lol::lol::lol:

lopov ako je naumio da udje kod tebe dzaba tebi ta vrata,on ce tebi uci kroz zavjesu ili kroz celicna vrata...bitna mu je volja,al cim ima muda i volje da krene nogom u tudje onda ce se okomiti i na mermerna ....
imao sam priliku da dozivim kako kod amidze mog obijaju vrata koja je 2890 eura platio u austriji i koja imaju dva oklopa i cak dvanest bolcnova koja su osigurana sa tri poluge koje se moraju u isto vrijeme pokrenuti da bi otvorile,za laika je nemoguce doci do jene poluge,a kamoli pokrenuti sva tri i to jednakom mjerom jer odstupanja su milimetraska koja dovode da se sama vrata zatvore....kad je odnijeo vrata u austriju dobio je nova sa jos zescim nacinom zaklucavanja al nemam nikakvih pdataka o tome jer je to top secret...ove podatke za ova prva vrata sam dobio ud jednog austrijanca koji je sklapao 1000 takvih vrata i kad je dosao da zamjeni obijena za nova i vjerujte mi covjek je 3 sata ostao da ih sam opet otvori namjenskim alatom(obije na neki nacin jer je cilindar otisao i nismo mogli klucem otvoriti),a lopov je to uradio za manje od 15 minuta........:icon_eek:

Član
meni kad su vikendicu obili sva vrata su razvalili, prizemlje, prvi sprat, potkrovlje... a tek kupio bio stolariju u odzaku "SEJDIC COMMERCE"-ko je iz odzaka vjerovatno zna gdje je to... i sve razvalili a odnijeli dvije tegle salate i ispusili u kuci kutiju cigara... hladno:icon_biggrin:

Član
boss_C200 je napisao(la):
meni kad su vikendicu obili sva vrata su razvalili, prizemlje, prvi sprat, potkrovlje... a tek kupio bio stolariju u odzaku "SEJDIC COMMERCE"-ko je iz odzaka vjerovatno zna gdje je to... i sve razvalili a odnijeli dvije tegle salate i ispusili u kuci kutiju cigara... hladno:icon_biggrin:

Dzaba sam ti pricao, ne ostavljaj salatu u vikendici:D

MTR

Član
OggyBoy je napisao(la):
boss_C200 je napisao(la):

Dzaba sam ti pricao, ne ostavljaj salatu u vikendici:D

hahaha , ubuduce im ostavi kafe nek sebi pristave :lol:

U Sarajevu, zena izasla do trgovine, lopovi kontali da ce se duze zadrzati i valjda je jedan stajao cuvo ledja ispred zgrade i kad se ona vracala u zgradu oni smugnu iz stana, nisu joj nista ukrali osim sudzuke i suhog mesa, bila narezala i oni to pojeli i pobjegli.:lol:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.