LudoA je napisao(la):Pa valjda preko CIPS-a? :icon_question:
pa cips valjda radi samo sa starijim od 16 godina,tj. oni koji mogu dobit licnu:icon_question:
LudoA je napisao(la):Pa valjda preko CIPS-a? :icon_question:
edoze je napisao(la):LudoA je napisao(la):Pa valjda preko CIPS-a? :icon_question:
pa cips valjda radi samo sa starijim od 16 godina,tj. oni koji mogu dobit licnu:icon_question:
edoze je napisao(la):LudoA je napisao(la):Pa valjda preko CIPS-a? :icon_question:
koliko ih ima u dijaspori onda...nema u BiH ni blizu 4,6 milionaLudoA je napisao(la):Pa pise broj clanova... uostalom imaju i rodni listovi, recimo da negdje imaju zajednicku bazu rodjeni/umrli, oduzmi i eto ti broja "sluzbenog".
pored plana koji bulex pominje, postoji (vec par godina) aktivan rad na tome da se tuzla, zivinice i lukavac spoje u jedan grad sa nekoliko opcina (mislim da tuzla jos uvijek nije dobila status grada, mada je prosle godine bilo price o tome da jeste, ali izgleda da je zastoj nastao u tome sto u tuzli jos nisu odvojene opcine unutar nje). prva intenzivna akcija na spajanju je bila prije 2-3 godine kada se pokusalo napraviti jedno zajednicko preduzece pod nazivom vodovod i kanalizacija, ali se celnici triju opcina nisu uspjeli usaglasiti sa kantonom.bulex je napisao(la):pa vec ima plan npr za tuzlu da se siri...
zavod za statistiku cesto navodi podatak od 4.5 miliona, ali isto tako u nekim dokumentima navodi i ovo od 3.5. do popisa stanovnistva se nista nece moci utvrditi, a tu je - kao sto rekose - uvijek i pitanje dijaspore sa bh licnim kartama + strani drzavljani koji zive u bih, a nisu prijavljeni ovdje (mada je to daleko niza cifra od one vezane za dijasporu)emir_89 je napisao(la):ja kolko sam cuo price, procena je oko 3,5...
da, tako planiraju, zavod za statistiku vec dvije godine radi na pravljenju obrazaca (koji su, vjerovali ili ne, "preuzeti" iz jednog programa u domenu razvoja, koji je proveden u nekoj od africkih zemalja), a prije nekog vremena su poceli i da rade na stvaranju baze osoba koje ce raditi u procesu popisa stanovnistva.knoxville je napisao(la):ja koliko znam popis stanovnistva treba da bude 2011...