Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
ZureVW: neki su bez mane ZureVW: a neki su boze zali para mercedesdžija: nije nijedan bez mane Anes_mo: tdi pd manje trosi ljepse ide samo radi euro norme izbacen Anes_mo: a svi moderni motori imaju iste boljke neovisno od proizvodjaca ZureVW: u sustini kad poredis motore samo vecina ce glasat za tdi ZureVW: ali alfini motor sto maha i pita koji god da uzmes u obzir napredniji je od vw i ostalih Anes_mo: realno fiat i alfa nisu imali motora dizel do jtd heaaz0r: e bas da vidimo jel se zakuhalo na tdi vs jtd hahaha Anes_mo: to prije je sve smece heaaz0r: a sta je s dci heaaz0r: ahahahhah ZureVW: ja ne znam sta rade sa alfom, ali kad uzmes alfu i bilo koje auto sa istim omjerom snage alfa ga pojede ZureVW: meni su one cudo Anes_mo: ma nadjete mi fiata alfu jtd da ide 9 sec na 402 Anes_mo: ja priznam da je jtd bolji ZureVW: ima jedna alfa heaaz0r: kakva je situacija s ovim 2.0 tdi motorima Anes_mo: sa jtd motorom ? ZureVW: bila kod jarana na servisu i testirana 4. se pali lampica za proklizavanje
mercedesdžija: slabo odlaze Anes_mo: eto maha 9 sec mercedesdžija: tdi idu ko halva Anes_mo: de sad nadjite jtd ZureVW: isti su motori, ali stilo ima problema sa protokom zraka ZureVW: cesce nesto ode ZureVW: cak kazu i akumulatori stradaju od visoke temperature pod haubom PassatVWB3: pa ovo i sat tdi vs jtd, ooooj majko mila mercedesdžija: anese ZureVW: puknu bukvalno mercedesdžija: daj da natakarim i ja na jtd ovako nešto, tj ovoliki turbo injektore i ovo sve pa onda mjerimo? turbonetics: ma slabo mercedesdžija: ljudi su zadovoljni fabrikom turbonetics: a pazi tdi stock moze imat vise snage mercedesdžija: al jbg, ovi vw nisu mercedesdžija: loše napravljen motor
turbonetics: ma sve je to 500 plus Anes_mo: ma bosnje navikle na 1.6d na 123/124 dizele Anes_mo: pa nista ostalo nevalja PassatVWB3: ako nesto ode, odmah ne valja turbonetics: anese kako pug slusa Anes_mo: dobro mene Anes_mo: ali kazu ovi na forumu da ne valja Anes_mo: pa eto ne slusa PassatVWB3: da bi da ide, da ne trosi, da se ne kvari. Da se jebu al da ne udje turbonetics: onak svidja mi se auto mogao bi ga jeftino uzeti turbonetics: samo torzija turbonetics: mu losa PassatVWB3: evo devke ima problema sa njim Anes_mo: eto maha poredi golfa 4/5 sa jugom Anes_mo: kaze on bi jugu uzeo Anes_mo: eto maha ja tebi kupim jugu ti golfa 4/5 meni PassatVWB3: hahahahaha turbonetics: Anes_mo: turbo moze se torzija rijesit turbonetics: maha oces kupit stila?
ZureVW: forum je otisao u tri lijepe... turbonetics: koliko kosta reparacija ZureVW: de mi navedite jedno auto kojeg nesto ne zeza? PassatVWB3: evo moj passat, znaci auto se raspalo, ali ja ne popravljam i idem ,samo goni. PassatVWB3: reparacija ti je 200-300km turbonetics: golf 2 dizel turbonetics: nema mane ZureVW: dizelcina sve radi samo ne ide Anes_mo: ako je otisla skroz 200-250KM turbonetics: jbg td ide nekako ZureVW: i ima i kod njih mana samo sto je popravak 20-30 km PassatVWB3: ma kod mene ulje curi to ljeva danas dosuo opet litru. Znaci bilo na dnu malo samo, i sad fali. Al ce opet ici 120 ko od sale turbonetics: pa nije to skupo Anes_mo: ako preventivno radis oko 80KM Anes_mo: znaci zamjenis svako 200k 80KM dadnes Anes_mo: mana u bosni nemoj to torzija ode turbonetics: znaci svake 4 god PassatVWB3: i ako tovaris i jebes puno ode PassatVWB3: al u prezou jebeno jebavat i ne moze stati nista Anes_mo: ja sam u svog natovario 500Kg u gepekt
ZureVW: samo ljeti mozes kad otvoris gepek i noge van Anes_mo: passat tipican primjer bosnje PassatVWB3: u jbt PassatVWB3: pa sta si to tovario jbt turbonetics: nego maha ako hoces stila prodam ti jednog bijeli 1.9 115 +2256v turbo ,veci ic i custom remap 200 ks,abarth optika,koza panorama,navi i ostalo Anes_mo: malo mu prostora PassatVWB3: sto sam tipican primjer bosnje hahahaha PassatVWB3: hahahahahah samo karavan Anes_mo: a svi u klasi manji gotov PassatVWB3: Pezo je meni lijep al mali turbonetics: pug jedino jebe sto nazad nema prostora ZureVW: sta ja znam meni su pezoi lijepi 307 mi se svidaju i lijepo idu, ali navikano brate belaja... ZureVW: kad vidim lava na discoveri place mi se turbonetics: ma to je samo navikano ZureVW: koliko su navikali haha turbonetics: nema toliko belaja PassatVWB3: to mu je problem, al mali auto turbonetics: pasat 3 zakon turbonetics: komsija ima karavana prostora ko u prici Anes_mo: mali auto eto polo corsa veliki
ZureVW: kod mene je limuzina nazad je prostran silu Anes_mo: meni je smijesno uopste to spominjat heaaz0r: e raja jedno pitanje brzinsko Anes_mo: ta auta kupuju oni kojima ne treba veliko auto PassatVWB3: hahahahahah znamo je moj stari sto ce mu karavan. Ma meni je corsa b jos manja jbt ZureVW: ko ne voli malo auto nek kupi vece i nek suti heaaz0r: da li reparirati turbinu kod nas u bih ili slati u srbiju ZureVW: meni je to sve jedno ZureVW: ma kod nas ima servisa brt PassatVWB3: Ma i meni, al nekako skuceno turbonetics:
heaaz0r: znam da ima al mi je kod nas sve sumnjivo hahaha turbonetics: glaj mi limuzine hah PassatVWB3: ja volim da se rasirim, da mogu leci u autu turbonetics: uzice je najbolje ako vec hoces Anes_mo: jeli jtd ZureVW: koji motor u puntu? PassatVWB3: dobre ti felge heaaz0r: na uzice sam i mislio heaaz0r:
turbonetics: jtd turbonetics: tuned kolko je mogo bit turbonetics: dok veci turbo ne padne PassatVWB3: i je li bolji od tdi ZureVW: ma meni su kratka vozila izglednija, ali duga imaju prednosti nekih kao stabilnost i komfornost Anes_mo: bole nego tdi turbonetics: ma isto govno Anes_mo: i u mercedesa jtd Anes_mo: nevalja motor turbonetics: al eto za 4 god ni jednog kvara na motoru ja sretan PassatVWB3: Meni nekako karavani ljepsi od limuzine turbonetics: kad smo kod mercedesa ko radi dobro injektore za cdi moram sve 5 mijenjat PassatVWB3: osim bmw Anes_mo: ovo su sa stila felge ? ZureVW: ja bi karavana uzeo samo kad ne bi imao para za limuzinu turbonetics: da 17 turbonetics: abarth heaaz0r: e cuj svih 5 turbonetics: i skovan na gewindama turbonetics: da otisle su sve
PassatVWB3: hahahaha a limuzinu u prosjeku skuplje 1000-2000 heaaz0r: a jebo te turbonetics: ma 130 km po dizni heaaz0r: crnjak pravi turbonetics: traze u zvorniku turbonetics: nije strasno heaaz0r: dzaba onda ZureVW: pasat pa ironicno ti govorim kad bi kupio karavana ZureVW: nikad heaaz0r: kod mene drugi mijenjao u njemackoj ovdje heaaz0r: slagat cu te 350€ heaaz0r: imam racun negdje u kuci turbonetics: ma lose je kod nas gorivo PassatVWB3: hahahah ma ja nikad limuzine osim bmw ZureVW: nije skupo 130 po dizni turbonetics: a cdi ima problem s injektorima i et ZureVW: kod nas ovdje za pola 200 po dizni turbonetics: ma dobro je to skoro sam uzimao balaste org turbonetics: polovni 200 km komad ZureVW: ja kad sam cuo uvrnuo se
turbonetics: ovog sam prije vozio ZureVW: kad ga cipujes javi se da ti dam borj od servisa za turbine turbonetics: tenk turbonetics: ma sta ce mi fiat je cipan 3.5 god i derem ga stalno pa nista turbonetics: a ovaj gt2256 je dobar na mercu PassatVWB3: takvog je skoo moj komsija kupio, znaci sav crn i felge i sve. Ma mafia turbonetics: ne crkava lako turbonetics: w124 oko 800 k presao PassatVWB3: ja jos nisam cuo da je nekom na mercu crkla turbina turbonetics: al ne crkava ZureVW: ma dobro, ali skratit ce rok turbonetics: nek crkne popravit ce se