Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
PassatVWB3: da imam posuditi sad bih ga kupio, ali nemam kriza jbg CoL3: ma znam, i ja sam trazio neki kombi do 2-2500km, ali ovo mi izletilo pa sam posudio. Mada sreća imao sam od koga PassatVWB3: Kad zavrsim skolu u maju imam siguran posao u struci odmah, pa bih dogao 3000Km kredita, prodao passata za jedno 1500-2000 i imam jos para i kupio bih CoL3: ma polako,biti ce opet auta PassatVWB3: ma znam, al ovo bi mi bilo prvo PassatVWB3: i svi se cude sto hocu karavana, al nema bolje CoL3: Ja sam promjenio eto 3 karavana. Dok sam ja vozao v40 stari je sebi uzeo e46,on momacko auto,ja karavana,a li ima on dosta čari hahah. Sada sam malo predahnuo,ali cu se s vremenom opet nekada vratiti PassatVWB3: hahahahah ma meni nekako sve malo kad sjednem u manje auto. Stari mi govori da kupim golfa 4, al to ni za zivu glavu. Volvo mi je br1 i zbog sigurnosti i ljepote zadnja-kocnica: http://automobili.dnevnik.hr/novost...campaign=Objava_26.02_5_gresaka_rucni_mjenjac CoL3: Razlika ta 2 auta nebo i zemlja,sto po udobnosti,sto kvaliteti, sto sigurnosti. A volvo ako cak nije i jeftiniji za odrzavati,ja dijelove poceo bacati od stranca PassatVWB3: Ma eno po piku vise auta za dijelove, nego sto se prodaju Anes_mo:
PassatVWB3: http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika/gacko-potukao-se-pa-otisao-po-zolju/160227064 mercedesdžija: passat PassatVWB3: reci mercedesdžija: posao i odma kredit? PassatVWB3: odmah jer cu biti primljen za stalno zadnja-kocnica: to je danasnja omladina al ajde zadnja-kocnica: on se skroman ovaj jeda u mene u ulici zaposlio se diga kredit kupio w211 zadnja-kocnica: vise od pola plate ode za ratu PassatVWB3: Sto jbt, imam siguran posao, a i ako se sta desi uvijek se mogu snaci jer mi tetak ima pilanu. + mogu se poceti baviti izvlacenjem drva, a i imam limarsku radionu u kojoj mjesecno zaradim do 200KM Nebojsa_GTD: ja ako se zaposlim nista kredit nego lagano skuljat za gti cvaju da sredim top i sa detaljima me j bolje ne treba PassatVWB3: Ma ja cu dici max 3000 i dosta Nebojsa_GTD: a kredit i siguran posao u nasoj drzavu siggurno mozes dobit otkaz zadnja-kocnica: tako sam i ja dok sam bi mladji sve u auto zadnja-kocnica: sad gledam da je oko kuce sta sredit Nebojsa_GTD: davat dio mojima za dadzbine a ostalo u auto PassatVWB3: Evo ima fabrika 200m od moje kuce, rade elemente za Ikeu i imam tu siguran posao ,a i planiram polagati c i e i ici u sofere jer i tu imam nekoliko firmi gdje se mogu zaposliti Nebojsa_GTD: jedino sto znam da je kod nas sofer smrt vit Nebojsa_GTD: bit PassatVWB3: Ma znam ja to sve, isao sam sa rodjakom po austriji i njemackoj itd. Ali ja to volim raditi, evo jutros sam vozio tama 110 i to volim jbg Nebojsa_GTD: ubice ti zelju ovi privatnici
sad je sva ergela tu,jos motor i ispunio sam si sve zelje hahah PassatVWB3: i volvo CoL3: Jbg,njega nema, bmw je zamjena PassatVWB3: al patrol je vrh CoL3: Njega mi je najdraze vozat, bilo sta okolo da nije posao il dalje njega gonjam. Na more vise njim volim, oborim zadnji sic i dobijem 2.5m x 1.4m . Kao krevet, parkiram se negdje s curom i drama PassatVWB3: hahaha kao kuca jbt. Meni je zelja mercedes g, al su skupi CoL3: Ma pretjerano skupi, sad se i ovim patrolima 4.2 dize cijena,posebno vani. A G nije nista bolji,al je stekao neko ime PassatVWB3: ma znam da nije nista bolji, al eto nekako mi je bolji Vozio sam ljetos Nissana terrana, onog kao sto si ti imao i po sumi ide kao lud CoL3: Ma ono je mala maca za patrola. Tek kada sam uzeo ovo vidio sam razliku,nebi se dzabe patroli i land cruiseri vozali po saharama i africi CoL3: arapi ludi za njima, sta im rade po onim svojim pjescanim pustinjama PassatVWB3: Ma dobro ide i terrano, mogu mislit tek kako to ide. Gledo sam stavljaju 2jz motore i v8 CoL3: ide, al je premekan naspram patrola. Ja sam mu stalno mjenjao neke gumice,stabilizatore cim odem na teren, a ovaj peri deri kolko hoces nista mu zadnja-kocnica: Koliko su ti siroka ova garazna vrata CoL3: oko 3, sa oko 4,malo manje CoL3: oba vrata su ista
PassatVWB3: Kod mene 3 garaze sa po 20 kvadrata i male mi CoL3: u mene ukupno dole oko 150 kvadrata, al smo napravili ljetnu kuhinju dole,od koje sam ja sebi napravio sobu pa je sad oko 120-130 zadnja-kocnica: Ma ja sam skro napravio garazu za dva auta ali ulazna vrata su mi 5,50x2,80 zadnja-kocnica: i sad ti gledaj cime je zatvorit CoL3: u mene tamo jednu na ona vrata stane,a vamo mogu 2 utjerati,ali mi bude jedno auto i kolica od tepiha,a tamo drugo zadnja-kocnica: pokovat daskom CoL3: u kolege su u mene sto se razbio s onim pezoom tolika vrata,isto ova rolo kao u mene zadnja-kocnica:
zadnja-kocnica: vamo gdje je ova prikolica cu zazidat i tu ce bit ostava za alat tu mi je 8x2 CoL3: i to ces zatvarat ? zadnja-kocnica: a to mi je nepalnirano izislo jbg velim ja aj natrki zadnja-kocnica: i sad uzet blokove onaj obicni moze ona 10tka PassatVWB3: Ja cu napraviti za traktor iznaf kuce 6x4m i ostat ce mi jedna slobodna za neki project PassatVWB3: Uzmes siporex 10 zadnja-kocnica:
zadnja-kocnica: ili ovakva vrata da vodolice na guranje PassatVWB3: Ja i otac pravimo vrata po narudzbi, skor smo radili jedna 4x2,5 za garazu PassatVWB3: Mozes klizna vrlo lahko napravit zadnja-kocnica: ma sad sam stavio dva prozora polovna zadnja-kocnica: bolji mi prozori na garazi nego na kuci
CoL3: u menee stari prvo mislio za servis veliku dole garazu,kasnije se kajao sto je napravio toliko veliko bezze,al sad valja za sve pizdarije sto ja iskupljam ia uta sto navlačim, A jos neznaju da m i kocku kupio hahaha CoL3: Odo se kupat pa se vracam PassatVWB3: sta jos ne znaju za kocku hahahah zadnja-kocnica:
CoL3: jos se vamo ne vidi tatin passat lubenicar,jos i to,svu kucu autima zazido haha PassatVWB3: kod mene su pravljedni prozori, ima mreza preko njih i neces provalit PassatVWB3: Ti ko auto pijaca jbt zadnja-kocnica: ma ovaj prodava u selu dovuka iz njemacke, ja odmah pravio rupe u zidu po dimenzijama prozora PassatVWB3: hahahah pa nisu skupi, a dobri su zadnja-kocnica: ma neki stari profil tesko u pm zadnja-kocnica: i jos su tonirana 70tak kila ima ovaj jedan PassatVWB3: Bolje, za garazu su bas zadnja-kocnica:
PassatVWB3: Kod mene je 2x pucalo staklo, odu varnice na njeg zadnja-kocnica: ma jos ubacit dvi sijalice i dosta PassatVWB3: Kou one neonke, po 2 u svakog garazi od po 2m PassatVWB3: Kod mene* PassatVWB3: ali fali jos svjetlosti zadnja-kocnica: ma ostavio sam ja unutra di su auta 4 ona grla zadnja-kocnica: vamo di je prikolica dva PassatVWB3: ma samo neonke, nema bolje, jos ne trose jedna 40w zadnja-kocnica: i vamo gdje auta ulaze vanka dva PassatVWB3: Ima i kod mene vani jedna, al rodjak razbio loptom CoL3: U mene su prozori tek na 3m visine hahha PassatVWB3: Morat cu spojit onu sa senzorom vani CoL3: U mene su neonke,ali sam nabavio led reflektore, drama stvar,ne trosi nista,jako drama zadnja-kocnica: ma ja ostavio vrata da mogu uci pjeske jer i ova vrata ako bi bila rolosistem ja bi to na rucno na lanac zadnja-kocnica: samo cista mehanika PassatVWB3: Kod mene su po pola vrata, jedino gdje je auto ju jedna mala, al ih ne koristim PassatVWB3: a planiram staviti plocu na 2 garaze, posto na njima nema ploca i gore napraviti sebi sprat zadnja-kocnica: ma ja sam eto uradio i plocu i mislio i gore ozidat kao prostoriju nekakvu cca 50kvadrata ali velim dosta zadnja-kocnica: uvik malo prosotra ali kad gledas ne treba ti toliko zadnja-kocnica: nisam mehanicar nek maogu dignit haubu u auta skinit tocak i dosta
PassatVWB3: Kod mene je visoko 2,5m, nebi bilo lose da je makar 3, ali otac tako ozidao. Ja zivim u prizemlju, ali to je bratovo, pa cu zato na garazi pravit sebi CoL3: u mene 4m garaza,spas mi jedino sprat da pravim,nemam mjesta ni zasto. samo guma imam 4 komplet seta ljeto/zima PassatVWB3: Kod mene jedna radionica, jedna za traktor i jedna za auto PassatVWB3: I malo mi zadnja-kocnica: pazi sad vamo gdje je ona prikolica tu mislim zatvorit to ce bit 8x2 dimenzija i tu police udarit PassatVWB3: Bila bi mala radionica zadnja-kocnica: i vamo gdje su auta ne gurat ih do kraja tu prenijet stol CoL3: ja se od kad ikad kanim police pravit,al nimalo vremena PassatVWB3: Ja sam skoro napravio 2 police za sarafe, sve ih razvrstao, a imam veliku stalazu i ormar koji je okrenut i postavljen na zid zadnja-kocnica: i sve tu strpad da ocisitm prostoriju od 6x4 i prostoriju od 4x4 i plsu susnicu od 4x4 zadnja-kocnica: ove dvije su mi uz kucu pa tu napravit ljetnu kuhinju itd itd PassatVWB3: Moze se to izvest, kod mene je susnica 2x2 i meni dosta zadnja-kocnica: ma to je nekad imalo namjenu sad je samo ostava zadnja-kocnica: a u toj susnici posto je glomazna napravit onaj kao kamin zadnja-kocnica: i rostilj itd itd zadnja-kocnica: velim ti aj sto sam stariji da je vise oko kuce jebo auta CoL3: ja imam velikju susnicu,i supu za drva,imam sad oko 15m iscjepanih drva hahaha. Al sam alata navukao za 2 mehanicara, uvijek pricam kako cu stalazu pravit,police i nikad. Prije 2 dana odveo staro zeljezo na otpad. Za 60kg zeljeza dobio 9km,kako je palo PassatVWB3: Isto ko kod mene sad bicikla u njoj. A ispod nje uz kucu imam veliki kamin i stol i sve pokriveno, morat cu ti slikat CoL3: jedino hladnjaka nakupio na autima sto su mi odlazili 19kg, 38km PassatVWB3: Zeljezo ti je 0,20KM
CoL3: ma i manje,nije ni 15pf mix PassatVWB3: aluminij 2.0km, mesing 4kmtako je kod mene PassatVWB3: aluminij 2.0km, mesing 4kmtako je kod mene zadnja-kocnica: a sto se tice bicikla oni su u bivsoj stali ona je oko 3x4 dimenzije nesto tako i u toj prosotriji je ovako kad se nesto pokvari i nevalja sotavi neka stoji zadnja-kocnica: ko deponija samo sreca zatvoreno CoL3: u nas zavisi od otpada do otpada. Najskuplji aluminij je 2km, a evo zeljezo ovo sto sam imao, tj mix je 0.15km PassatVWB3: U mene u stali plug, i korpa i alat, a iznad stale ima prostorija tu su mi ovce Nebojsa_GTD: danas isao moj majszot na otpad da proda zeljezo i neki hladnjaka il dosao čovek hladnjake mu trpa kao zeljezo i ovaj uzme prikolicu na kola i kuci nije nista htio prodat CoL3: pa meni garaza skoro ko otpad,pa sam pokupio,kod susnice smo napravili ostavu iznad,ne vidi se, most od volva,poluosovine,diskovi i pizdarije haha CoL3: ma kad neznas oni te naguze tako PassatVWB3: hahahahaha PassatVWB3: cole od tebe cu trazit djelova hahahaha Nebojsa_GTD: sta kaze hladnjak zeljezo kaze ovaj ljudino samo ti to vrati u prikolicu i odo ja. CoL3: pa imam cijelog u dijelovima,nesto sitno prodao,prednji kraj prodao osim desnog blatobrana,ostalo sve imam, imam 2 vrata, diskove dobre,mostove,spone,lafete, ma sve CoL3: cak ima i hladnjaka od bakra zadnja-kocnica: ja kiler od mercedesa cuvam 15godina zadnja-kocnica: jos kad ga je otac zamjenio 2000godine CoL3: sto hahahah zadnja-kocnica: velim on ce na garazu na zid : PassatVWB3: Eto kad kupim, javim ti se, Imam i ja dijelova od volva 340 i imam sva stakla od golfa 1
CoL3: meni su evo stojali sve do sad,od volva 2 imao,od terana imao,od passata i od pezoa PassatVWB3: ti ko otpad zadnja-kocnica: glavno je samo da se ne vidi CoL3: imam ja tonirana stakla od volva s/v40, nisam ih ni stavio na pik,imam smeđu kozu isto nisam stavio imam i komplet kozne siceve kao nove od pezoa onog coupea. Sve mi ih zao prodat,kako imam stol od motora hocu da pravim garnituru za sjedenje,al nikako se nakanit s vremenom PassatVWB3: evo ja od volva uzeo sjediste i napravio sebi stolicu za kompjuter, imam jos jedno sjediste stoji mi bezveze. Sjedista iz 87 a imaju grijace i podesavanja za sredinu ledja CoL3: Ja od volva isto mislio,al kako sad imam komplet iz volva kozni,komplet iz pezoa pravit cu komplet garnituru. Iz pezoa je isto na struju sve,grijace ima CoL3:
dobro ce mi doci sa stolom u sobi dole u garazi PassatVWB3: I ja sam mislio sebi nesto tako pravit, al nemam v lok CoL3: ja sam ga trazio godinu dana,al nigdje, na kraju mi crkne u pezou i rijesim se muke hahahah PassatVWB3: hahahahah CoL3: napraviti cu od bregastih lampe stolne,od radilice malu stolicu mislim,al sve kad budem imao vremena. Al evo sad uzeo i kombia za 3. poso pa cisto sumnjam da cu to stici ikada hahah PassatVWB3: hahaha ajde samo nek se radi, nek je dzep pun CoL3: a nije nikad pun, mada ulažem u sljedece ako nista pa je s razlogom prazan ahahah zadnja-kocnica:
CoL3: obozavam ove pozicije,svatko je govorio stavi bijele,al samo zuto. I inace nemaju korozije, to je ocito lose auto dok je izbila PassatVWB3: Ja bih stavio bjele ili zatamnio CoL3: ma jok, zuto se dobro istice,to mi je uvijek bilo fora na amerima. U nas sad evo svaki golf i pizdarije stavljaju ove US pozicije zute,a ja da skidam,nikako PassatVWB3: hahahah evo gledam s40 nisu losi ima i puno vise sa 2.0 motorom CoL3: al su i malo skuplji,naravno ako je ph2,odnosno redizajn PassatVWB3: Ma nisu puno PassatVWB3: ako ne nadjem dobrog v40 onda mozda uzmem s40 CoL3: nisu,al se osjeti. Prije ces naci V nego S PassatVWB3: Ma znam, a i ljepsi je karavan, a i prakticniji CoL3: ne volim dizele,ali ovaj 1.9 sa 115ks stvarno dobro ide,mislim da se bez problema nosi i sa nesto jacim dizelima iz vag grupacije CoL3: za djevojke nazad dusu dao,obozavao sam ga zbog toga hahaaha PassatVWB3: Ma mene odbija sto je renoov, CoL3: kakve veze, bolji se pokazao od TDI.eva svojih godina
PassatVWB3: Ma strah me turbine, kako sam cuo ode im neki senzor i sline dosta PassatVWB3: a ima ih ocuvanih dizela CoL3: dizele ne volim,stari je htio i eto kupio sam im ga kad sam kolegi prodo pezoa,pa od njih sebi uzeo bmw. Mada je kasnije opet skontao da je bolji plin pa sam ga prodao brzo CoL3: ja sam svog bio uzeo sa novom turbinom,ide drama,mada opet kad ga cujem nije to to,plin daleko isplatniji,jeftiniji za kupiti i ljepsi za voziti PassatVWB3: Ma nmg da nadjem dobrog benzinca sa plinom, valjda ce biti neki za koji mjesec CoL3: ma skupljaj ti novac,nađe se on,ne sekiraj. Ugradis sam plin, 700km i miran si,imas garanciju i sve CoL3: a sam na volva i e46 ugrađivao, dok sam pezoa i e39 kupio s plinom PassatVWB3: Ma i to sto kazes, ispadne kad se najmanje nadas, a i bolje kad ugradim plin, jer znam sta sam ugradio PassatVWB3: A do tad vozat se sa 50kw jakim tenkom CoL3: pa to,ja sam u pezoa radio isparivac,dizne,postimavanje i sl. Samo ti skupljaj kes,a kotrljaj to koliko moze CoL3: odoh ici,cura me ceka hahaha PassatVWB3: aj, nemoj da ceka hahaha zadnja-kocnica: umakanje PassatVWB3: sad ce patrol da blista zadnja-kocnica: ma kombijem otisa CoL3: hahhahaha sad cu je provozati u kombiju CoL3: pa iduci dana gang bang hahahah PassatVWB3: da testiras CoL3: Bjez'te odo hahaha PassatVWB3: hahahaha
ZureVW: ne bi ga nikako ZureVW: ljudi kupe cetvorku 74 kw i navlace ga na 130 konja PassatVWB3: ma bi ja otimum ZureVW: pa kupi odma 130 konja i udri soffa: radije bi uzeo mk4 tdi 150 ps nego 130 PassatVWB3: ma gola ne bih nikako ZureVW: ma gti-a ba gorivo je pojeftinilo soffa: ma samo ja govorim tdi gti soffa: 150ps soffa: sa optimumom je 180ps soffa: i tamam PassatVWB3: ma ja vise necu dizela nikako soffa: potrosnja negdje oko 8l PassatVWB3: plin zakon r32user: 8 otvorene ZureVW: kod mene zet ima sve americka vozila nista ispod 5000 kubika ZureVW: a plin u svakom ZureVW: ide bolje od bilo kojeg dizela soffa: ma ne uzima bas toliko fabricki 150ps PassatVWB3: ma plin je zakon
soffa: jbg zavisi kakav si na gasu soffa: audi a3 77kw PassatVWB3: kod mne bi i plina puno trosio soffa: 4.5l uzima r32user: sta ce ti 180ps ako ces biti lagan na gasu soffa: do 6l soffa: reko bizi baa da ga stisnem uzimao bi nama 8l PassatVWB3: ja nisam lagan na gasu sa 50kw zadnja-kocnica: Hahahagahaha soffa: ma moja dvica ce sad uzeti 8l soffa: sad da je stisnem soffa: uzet ce i vise zadnja-kocnica: Nista to moja po 14 uzima r32user: ko ba dvica ne trosi nista soffa: obicni dizel soffa: aa moze 5l uzimati ZureVW: kod mene pasat trosi 5.5 prosjecno PassatVWB3: kod mene 6-7 PassatVWB3: al ga gasam ZureVW: pa kod tebe obicni