Da i ja iznesem svoj problem. Vozim ford sierru 2.0 DOHC i imam problem sa kvačilom. Prva stvar je ta da u ovih 5 godina kako je imam svake godine promjenim sajlu kvačila jer pukne al hajde to nije neki belaj, samo se zamijeni i gotovo. Zadnji put sam je zamijenio sad u januaru, a sad imam drugi problem. Prije par dana sjednem u auto, pritisnem kvačilo i na pola hoda nešto tvrdo, isto kao da nešto zapinje, kad ga vraćam isto tako, zastane malo na pola al prođe. Dva dana poslije mi u toku vožjne kvačilo zapadne na pola, neće nikako da se vrati al je auto i dalje išlo samo sam morao postepeno dodavat gas i dok sam vozio tako na pola kvačila naletim na neravninu i kako je auto cucnulo samo izbaci papučicu. Dan poslije mi papučica oš dublje zapadne, toliko da auto tad nije nikako mogli vuć, isto kao da stoj u leru tako da sam morao ja vrhom čizme zapinjat zapučicu odozdo i izbacivat je što uzrokuje nagla trzanja kad krećem u prvoj, al drugačije ne može. Ja sam konto da možda lamela lijepi ili je nešto drugo. Čekam da dođem na red kod rođaka u servisu, ljudi imaju posla, evo tri dana ne mogu da stignu pogledat. Ako ko zna šta bi moglo bit neka napiše, svaka pomoć dobro došla, samo mi žao auto izjeba ga. Hvala unaprijed. :icon_smile: