Autom u Tursku...

Autom u Tursku...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ako je auto bar malo udoban za voznju def. autom , cisto radi avanture , kad ides avionom vidis sve sa nekih par hiljada metara visine , a autom svasta vidis i dozivis , imas sta pricati par godina nakon puta a jos s rajom zajebancija , moj izbor bi bio def. auto , nemas 60god. da te dug put umori ;)

naumpade mi. imas onaj auto magazit iz Srbije, Revija SAT se mescini zove. pokusaj provaci na internetu njihovo tv izdanje ili pisani magazin. u prosle dvije emisije su isli sa autom iz beograda u grcku i dali su sve upute. pa pogledaj ;)

Prije 3 godine sam isao u toku ljeta 2x do Istanbula...
Autom - NIKO me nije zaustavio (sreca, sta li je)....a fin je put preko Sofije...
Busom - podjebavanje MRTVO na granici, ispitivanje, i na kraju 50Eur jer "NEMAM NJIHOVOG PECATA" (prvi put ulazim)... sta ces, plati pa klati..

Inace, prije 10-ak godina (jeste da sam bio "mali") isao sam sa starcima, Bugari (policajci) su uzimali odjecu-obucu-pice (bilo sta) ako nemas da platis...
Veoma pogana policija, ali ako se pridrzavas propisa i spremis 10-20eur nema zime...

Cuvaj se njihovih firgosa... nama su za par minuta, dok smo stali da odmorimo u restoran, odnijeli pola gepeka :D....

Sto se tice viza - ne znam... znam da se tad turska placala NA GRANICI i kostala je 10$ za mjesec dana cini mi se...zaboravio sam..

Preporucujem ti da ides avionom, jer po meni nije bas ta ruta za "vozikanje" autom... da je west eu pa ajd...

Član
Nije skupa povratna karta Sarajevo-Istanbul....dok se smjestis u avion, poleti, odes do wc-a vrijeme za slijetanje...sat i 20min traje let...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.