Auto neće upaliti zbor Cobra (Komel) alarma, problemi?

Auto neće upaliti zbor Cobra (Komel) alarma, problemi?

Član
Pozdrav ekipi,

jučer mi se desilo da auto nisam mogao upaliti. Simptomi su bili da vergla 'uredno', nema nikakvih upozoravajućih lampica ali ipak neće da upali (kao da se aktivira elektronska blokada). Nakon što je elektrčar pregledao auto, na kraju je ispalo da je komelov (Cobra) alarm napravio 'zbrku' i zato nije htio upaliti.

Kvar je otklonjen i sada sve radi kako treba uz opasku majstora da se to "zna dešavati na autima sa Cobra alarmom i da ti nije ni prvi ni zadnji slučaj". Interesuje me da li je iko od vas imao imao ovakvo iskustvo sa spomenutim alarmom? U svakom slučaju sutra (ponedeljak) zovem Komel da saznam o čemu je tačno riječ. Ne bih volio otići na duži put sutra i da ne mogu upaliti 100% ispravno auto zbog 'zbrke' koju napravi alarm:banghead:

Pozdrav:turbo:
Adi
 
Super Moderator
a sta je rec kakva zbrka? sta je napravio pa je auto upalio? koja je cobra u pitanju?
zna se desit naravno, kod mene je cobra na karticu i kad se potrosi baterija na kartici auto ne mozes da upalis i svira alarm i ne mozes ga ugasiti
a po belaju potrosi se u nedjelju i nemas gdje kupiti bateriju jbg :D
 
Član
Kao zamjenio je neki chip i sada je sve ok mada malo mi je teško vjerovati u to. To za bateriju mi je poznato ali to ovdje nije slučaj jer je cobra instalirana prije 4 mjeseca..

Lp,
Adi
 
Super Moderator
Baterija u toj cobri (ako ti je ta cobra) inace ne moze dugo trajati. Ja u autu uvijek imam rezerve jednu bateriju pa eto jedan prijedlog. A ne znam sta ti je mjenjo onda al je moguce da nesto zeza. Komel je dobra garaza nisu papci i dobro rade tako da mozes fino otici i posavjetovati se :)
 
Član
Ako si vec ugradjivao u Komelu dobio si i onaj kod s kojim mozes takodjer da ponistis il ugasis alarm ...
 
Član
Sutra provjerim u Komelu... U momentu kad se sve desilo, cobra mi nije bila ni na kraj pameti što je najgore ali ako se slučajno opet nešto slično desi, imam i iskoristit ću kod da ugasim alarm.

Lp,
Adi
 
Top