auto folije

auto folije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
danas sam kupio one obicne folije da zatamnim stakla,pa sad treba mi nekoliko savjeta oko zatamnjivanja zadnje sofesajbe,kao prvo smije li se ona zatamnit ikako,kao drugo vidim na ovim nekim klipovima sto sam gledo kako postavljaju stave prvo na zadnju sofesajbu s vana pa odmjere, izrezu,pa onda odljepe i stave unutar,e sad kako cu znat na koju stranu da je okrenem pa da odljepim onaj papir:icon_rolleyes:,i da je stavim unutra:icon_rolleyes: i jos jedno pitanje smiju li se zatamnjivat prva stakla na vratima prednjim
Hvala unaprijed

Član
ne smiju prva , kod mog prijatelja zatamljeno sve osim prednje sajbe i jos nije imo problema tj nisu ga nikako zaustavljali . . . . al zatamni sve :D

Član
smijes sve odnosno nesmijes nista za sve kaznjava policija naravno radi svoje sigurnosti nemoj prvu sofesajbu, kod mene prijatelj ima na zadnjoj sofes.i na zadnaj 2 stakla i nista ga ne zaj**ava policija, a za to sa koje strane ces zaljepit, uzmi cosak i noktom zaguli malo i vidices da sa jedne strane ostaje folija a sa druge strane kao najlon neki tanki i odljepis i eto ga, ovo sam ti malo s' brda s' dola ali sam ja tako ovom prijatalju radio ;)

Član
buraz ako ces tamnit zadnju sajbu dobro odmjeri,jer ces vjerovatno morat da uklapas foliju,posto odjednom ti nece moc sve pokrit,tako da znas da skontas kako ces prelaz naprvit a da se ne vidi,,dobro operi stakla,i sa sobom stalno moras imat spricu neku,najbolje mjesavinu deterdzenta i vode,ali da ne pjesni puno,i ako ti se desi da ti se malo poguzva nemoj odma poludit,poprskaj je vodom i onda ipravljaj,moguce je fino odradit;)
PS.ja imam sve zatamnjeno,odnosno imao sam,niko me nije crvao,sad sam skino s prednjeg dijela,jer mijenjam foliiju,sad ide malo kvalitetnija;)

Član
hvala,ma i ja samo neke bzveze za pocetak a kasnije llumar,za sad samo ove,postavim slike kad bude gotovo

Član
koje je auto u pitanju,lijepio sam folije nebrojeno puta,isto toliko puta i s*ebao iste,pa ako mogu da ti dam koji savjet,da ucis na mojim greskama;)

BHT Ovisnik
ako uzimas ove obične folije NEMOJ tamniti zadnju sajbu,inekako do 30%,al moja preporuka da ne tamnis jer neces vidjeti kad malo ksia padne il zamagli,u poznanika mi seat leon novi,uradio sva stakla 60% obicne folije,on skoro pa bukvalno ne vidi kroz ijedno staklo vani kad malo zamagli,u mene je bilo samo zadnja stakla 60% i ne skodi jer nema svrhu,sebi sam mislio raditi sva bocna stakla,al cu maximalno 30%

Član
CoL3-99 je napisao(la):
ako uzimas ove obične folije NEMOJ tamniti zadnju sajbu,inekako do 30%,al moja preporuka da ne tamnis jer neces vidjeti kad malo ksia padne il zamagli,u poznanika mi seat leon novi,uradio sva stakla 60% obicne folije,on skoro pa bukvalno ne vidi kroz ijedno staklo vani kad malo zamagli,u mene je bilo samo zadnja stakla 60% i ne skodi jer nema svrhu,sebi sam mislio raditi sva bocna stakla,al cu maximalno 30%

A kako ikako mozes vidjeti kroz zamagljeno staklo, zatamnjeno ili ne???? Ne lupetaj ba, u mene su bas te pijacari 60 posto komplet auto, i nista mi ne fali vise od 3 godine (da neko ne pita pametan, i proslo auto mi je identicno bilo zatamnjeno kao i tempra sad).

Član
kao ne smiju prednja da se tamne, a kod mene je i na octaviji i na hondi sve osim sajbe...mada sam skinuo na hondi jer sam lose postavio

moj savjet je, ako si izdvojio neku svotu vecu, i ako zelis dugo dugo da imas pravo zatamljena stakla bez problema i muka, uradi lumar one folije original...

a ako ti to ne znaci puno, onda pijacarske :icon_smile:

Član
kod nas policija kaznjava ako se zatamne ona bocna stakla vozaceva i suvazaceva....a ona ostala stakla mozes zatamnit 100 % folijom nece ti niko nista rec:icon_biggrin::icon_biggrin:

BHT Ovisnik
ja sam isto kupovao pijacarske,bio uzeo 60% nazad i 30% naprijed,al ostalo mi bilo 2 crte kad sam radio i onda skinem,jer davalja il nikako,al kazem ti malo zamagli on bukvalno nista ne vidi,na zadnjoj sajbi imaju i grijaci i sve,uzda se samo u senzore,iznutra mu je bas smanjena vidljivost,u mene u mamine jette je vec 7 godina nazad folia 60%,iznutra se normala sve vidi,al kazem ti kako naleti,nisu sve ni pijacarske iste

Član
Nesmijes ni zadnju sajbu po zakonu ! Zakonski smijes samo zadnja bocna stakla zatamnit i nista vise,kod takve solucije ti policajac nemoze nista,sve ostalo ti smije naplatiti kaznu,cak ako je kakav majmun moze te iskljuciti iz saobracaja dok ne skines jer ugrozavas druge ucesnike u saobracaju zbog smanjene vidljivosti ! :) nadam se da sam ti pomogao !

Po meni daleko najbolja solucija je da zatamnis SVE na jedno 50% ali se nesmije primjetiti pa se mozes praviti budala reci da je to serijski tako :D mozda prodje blef !

Početnik
ja sam npr. ma prosloj astri imao sve osim sofersajbe zatamnjeno (americki providnost 60%), to znaci po ovom nasem zatamnjenje 40% folijom...odlicna zastita od sunca, folija je pravila i blagi efekat ogledala pa te svakako niko u autu i ne vidi, a i izgledalo je boli glava...murija me nikad, al bas nikad nije ni pitala za stakla!!!
Ako ne zelis probleme idi nek ti neko odradi profi folijom, izaberi postotak neki kulturan i to je to...a te fus folije su isto ko da si ljepenkom obljepio stakla, prvo sto nista iznutra ne vidis, drugo svaki drot ce te odma derat!

Nadam se da sam pomogao, nista licno...pozz

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.