Šta je novo?
BHTuning.com - Tuning & Styling

Dobrodošli na jedinstveni forum na našim prostorima sa tradicijom preko 10 godina, 80 000+ tema, preko 1 milion postova i 45 000+ članova ... Tuning & Styling na jendom mjestu sve za vašeg limenog ljubimca!

Audi Q6

Fele

Putovanja.ba
Administrator

Kao što je već dobro poznato, Audi je nedavno i zvanično potvrdio da će novi SUV model Q8 predstaviti 2019. godine, dok će električni Q6 na tržište stići 2018. Takođe, ponovo je ponovljeno da najmanji u Q porodici - model Q1, stiže 2016.

Q6 će se po svemu sudeći bazirati na drugoj generaciji MLB platforme, pri čemu se standardna verzija navodno očekuje 2017. godine, a električna varijanta 2018. (pod nazivom Q6 E-Tron). Poslednje vesti kažu da bi Q6 u koncept formi trebalo da ima promociju već u septembru ove godine, na sajmu automobila u Frankfurtu, ali to još nije zvanično potvrđeno. Takođe je moguće da će koncept u Frankfurtu nositi neki drugi naziv.

Kako bilo, električni Q6 E-Tron bi trebalo da konkuriše Tesli Model X, dok bi po nekim vestima njegova autonomija mogla da iznosi nekih 500 km.

Što se izgleda tiče, najavljuje se "ekstremno aerodinamički stajling" koji nije viđen ni na jednom Audiju do sada.

Očekuje se da će se kasnije pojaviti i plug-in verzija, kao i varijanta sa pogonom na vodonik.

Audi je inače potvrdio da je odobren najveći investicioni program u njihovoj istoriji, što znači investiciju od 24 milijarde evra u periodu između 2015. i 2019. godine. Oko 70% pomenute sume će biti potrošeno na razvoj novih modela i tehnologija.

Audi naime do 2020. godine planira da poveća broj modela u svojoj ponudi, u nameri da postane broj 1 među premium proizvođačima (što znači da do 2020. žele da sa trona skinu BMW).

Ivan Mitić – Auto.blog.rs