Audi (potenciometar ne radi)

Audi (potenciometar ne radi)

Član
Na fabrickoj muzici ne radi onaj potenciometar za pojacavanje i smanjivanje tona.Kad prebacim da podesim neke od tonova(bas , visoki) taj isti potenciometar radi ali kad je na "volume" odmah ide na preglasno(mozda cak i do kraja) i onda ga ja smanjujem i u momentu okretanja on smanjuje zvuk ali cim ga pustim ode do kraja.Neko mi rece to im mana i nemoze se popraviti a ja kao zagovornik da se sve moze popraviti postavljam temu da vidim ima li neko ova iskustva i rjesenje za isto.Poz drugari

zamjenis potenciometar, naravno ako nadjes odgovarajuci, sto nije nemoguce, ali skoro i da jeste kod nas........

Član
Aj sacekam jos koji odgovor posto mi je jedan elektronicar na nevidjeno rekao da ti beskonacni potenciometri su ustvari neka optica zaebanc.(otprilike kao na scroll-u na mishu) i da je to zeznuto ne bi radilo ni podesavanje basa i visokih tonova koji se takodje podesavaju na tom istom potenciometru ..

to mi i jeste malo suvelkasto, sto tamo radi a ovamo ne, ali opet mozda je visepolozajni potenciometar, tipa kada gurnes naprijed on odradi nesto, tj makne ga, pa zatim sve ok, poslije vrne nazad pa ne radi.....

smijesna situacija ali fakat ne znam sta drugo predlozii nego novi, odes do rasima u rselektronik i vidis moze li nabaviti, jer rastavljati te prekidace i peglati se za tipa 15KM vjeruj mi ne isplati se......

Član
Braco je napisao(la):
Na fabrickoj muzici ne radi onaj potenciometar za pojacavanje i smanjivanje tona.Kad prebacim da podesim neke od tonova(bas , visoki) taj isti potenciometar radi ali kad je na "volume" odmah ide na preglasno(mozda cak i do kraja) i onda ga ja smanjujem i u momentu okretanja on smanjuje zvuk ali cim ga pustim ode do kraja.Neko mi rece to im mana i nemoze se popraviti a ja kao zagovornik da se sve moze popraviti postavljam temu da vidim ima li neko ova iskustva i rjesenje za isto.Poz drugari

U mene tata je pokusavao to pravit i nije uspio neke piksne popucale, lakse ti je naci isti i samo ga prebaciti ;)

Super Moderator
isto kao sto sam ti rekao za abs tako cu ti reci i za ovo
to je boljka ovoj generaciji audija.... pored toga boljka im je i board computer da odma znas
a taj potenciometar mozes napraviti ali ce raditi 2 dana i opet ce sve biti isto
vjeruj imao sam jedno 5 A6-ica i koji god je imao fabricki kasetofon potenciometar mu nije radio

p.s.
ima li koja slika tog audija ? gdje si ga kupio ?

Član
Uslikacu dok istjeram iz garaze...crni , bjela koza, ostalo klasika...ma stavicu neku muziku ali sam mislio da zadrzim ovu originalnu posto najvise koristim radio a vidim ovaj dobro shljaka..posle kad se kopca na dijagnostiku kazu da zeza ako nije originalna muzika..

Super Moderator
sta moze zezat... ne moze nista zezat osim sto ne mozes preko dijagnostike ocitati muziku jer nije njegova originalna
i ne mozes imati output testove zvucnika preko diagnostike... to je nepotrebno kako god okrenes