Da u pravu ste, jeste DPF
ali ne znam kako da promjenim
Auto je extra, prezadovoljan
Fabricki deklarisana potrosnja po otvorenom putu je 4.5l/100Km, a ja sam od Sarajeva do Bosanskog Broda sa 4 putnika u autu i punim gepekom uspio imati 4.8l/100Km sto mislim da je odlicno (mada moram priznati da sam ga i vozio tako da vidim koliko ce najmanje trositi, znaci bez naglih ubrzavanja i rijetkih kocenja, u sto vecem stepenu prenosa. Bila je noc, tako da nije bilo ni guzve, da ne kazem u eksperimentalnim uslovima
).
Sada motor ima 105Kw, ali sam razmisljao da uradim MTM chip tuning, da ga sa sadasnjih 143KS nabildam na 170KS. Raspitivao sam se, i kazu da ne steti motoru, i da u normalnoj voznji cak smanjuje potrosnju, dok kod agresivnije povecava. Sta vi mislite o tome?
Sada bih malo napisao moja zapazanja o automobilu, ako nekoga interesuje, i eventualnu za buduce kupce
Prvo sto se zapazi kada se udje, jeste da su sjedista vozaca i suvozaca mnogo nize postavljena nego kod drugih automobila koje sam vozio (Peugeot, Fiat, Renault...) sto znacajno utice na teziste automobila, stabilnost, ali je preglednost za nijansu losija, i dosta je teze izlaziti i sjedati, tako da ce to starijim osobama smetati (moj otac je prvo primjetio da se tesko sjeda u auto
).
Komande na volanu za mjenjanje stanica su za mene totalno neupotrebljive, jer je mjenjanje stanica sa njima, pogotovo u toku voznje tesko, jer je skrol osjetljiv a lista stanica je na malom displeju na instrument tabli... jedan veliki dislike. Stabilne komande "na volanu" su mi mnogo bolje kod Peugeot i Renault automobila, gdje se nalaze iza rucica brisaca.
Gepek je veliki, ali zna biti neiskoristen, kada je rijec o robusnim stvarima, jer se radi o sedanu. Npr, imam kolica za bebe, koja mogu stati u gepek, ali ih ne mogu ubaciti jer, kao sto rekoh, gepek je sedan tipa.
Linija gepeka je izrazena i blago naglasena ka vani, tako da je gotovo u ravni sa zadnjom karambolkom, sto moze da dovede do njegovog krivljenja, ako volite da "naslonite" zadnji dio kada parkirate u tijesno parking mjesto
Bez veze je sto imate na board tabli dugme za instalaciju i koriscenje telefona, kao i softver koji je standardan u svim verzijama, ali se hardverski dio naknadno kupuje. Vjerovatno neka markentiska caka.
I na kraju mozda i najveca mana ovog automobila je mekana sofersajbna! Originalna je i nije mjenjana, ali je nevjerovatno koliko sam je "utackao" od rizle posute po nasim putevima. I najmanji kamencic da lagano pogodi, ostaje mini tackica. Za godinu dana voznje po nasim putevima, sam je svu "utackao"
Overall: Nevjerovatna njemacka preciznost i posvecenost detaljima!
Ocjena: 4.5/5