Audi A3 8L problem kuckanje?

Audi A3 8L problem kuckanje?

Član
Nisam neko ko probleme rjesava preko foruma, ali ako neko zna nek pomogne da ustanovim sta mi se desava s autom :D
Vozim a3 1.9 tdi 74kw oko 292k na satu, 2002 god.. sinoc se pokasno vracam iz mostara za sarajevo, nakon 10tak min voznje poce mi nesto kuckati te sam do sarajeva procjenjivao sta bi moglo biti ali nisam skontao jer je totalno nedefinisano.. pocelo je tako sto sam u lijevu krivinu usao sasvim normalnom brzinom, osjetim na volanu kuckanje, kao da je povezano sa prednjim tockovima.. poslije toga shvatim da kucka i na ravnom, vozim 4 brzinom oko 2100 obrtaja bas na vrh gasa ne cuje se nista, pustim gas pocne kuckati 2,3 sekunde, pritisnem gas prestane.. takodjer to je dio koji se okrece definitivno jer sto brze vozim, brze lupka.. stanem pa krenem prvom lagano kucne jednom i skoro svaki put kucne pri kretanju.. sumnjam na neki lezaj na tocku iako kad smotam puni i tako vozim ne kucka, cuo sam da su to simptomi kinetickog.. mozda je i zamajac medjutim ne trese mi pri paljenju, gasenju, auto vuce normalno, samo znaci odjednom lupa oko 3 sekunde pa prestane.. tupi udar zeljezo od zeljezo.. probao sam kad pocne lupati pritisnuti kvacilo i izbaciti iz brzine ali nema promjene nikakve i nebi rekao da ima veze s mjenjacem al eto.. sta vi mislite?

Član
Bas je zvuk kao da nisu stegnuti tockovi, to mi je odma palo na pamet jer sam montirao felge i ljetne gume dva dana prije al sam vozio nista se nije culo.. svejedno provjerio sam opet cim sam cuo lupanje, stao i provjerio al stegnuti su