Da vozis fakticki cistim ATFom?Meni je jedan majstor rekao da uzmem litar atf-a i kad auto dodje na rezervu da naspem njega, vozim cca pola sata i onda naspem gorivo normalno. Kao za ciscenje dizni.
U pitanju Octavia 1.9tdi 77kw pd motor
Nisam nikad to uradio,a ne znam ni da li cu...
Bajo mojAuta koja trose tri litra, idu na atf, auto od 20+ godina bez i jednog zamjenskog dijela!!
Wellcome to Bosnia
Ja sam "preporucio" ali nisam rekao da je kao sto ti kazes "radi ciscenja sistema"...nego stvar napravljena da radi isto sto i ATF, i ide u omjeru 0.25 na 50 Litara, kao i sto pise na bocicama koliko mi je poznato. I mislim da nista i neces primjetiti, sem mozda u zvuku motora ali i to je minimalno, da se tesko primjeti.Neki dan bio na Gspromu kupio taj "Diesel Lube" neka tekućina koja se dodaje u dizel gorivo radi čišćenja sistema, neko je preporučio istu baš na ovoj temi
0,5 l košta 4,00 KM, i puno je jeftinije od ATF-a,
na 50 litara goriva se sipa 0,25 l te tekućine, ja sam na cijeli rezervao od 60-65l nasuo cijelu bočicu od 0.5 l
do sada nisam primjetio nista posebno ni u radu motora ni u vuči,
Auto Mercedes C220 cdi 2005 godina a sipao sam jer mi je momak koji radi Mercedese sugerisao da to uradim, doduše on je rekao ATF,