Šta je novo?

Ask question

Ask Questions and Get Answers from Our Community

Answer

Answer Questions and Become an Expert on Your Topic

Contact Staff

Our Experts are Ready to Answer your Questions

  • Logo

Atestovanje motora bez porijekla

Chakson

Član
Učlanjen(a)
22.03.2016
Poruka
11
Reaction score
4
Poena
3
Starost
29
Lokacija
Sarajevo / Ulm
Auto
Alfa Romeo Giulietta
Pozdrav,

Planiram uzeti jednog BMW-a u kojeg je zamjenjen motor iz stranca i nije atestovan.
Naravno ne zelim ga tako voziti pa me zanima ima li nacin da se atestuje bez porijekla, tj kopije saobracajne iz kojeg je izvadjen motor.
Isto tako sam procitao da je potreban izvjestaj majstora koji je radio zamjenu. Kako se to rijesava u slucaju da je neko to uradio sam?

Lijep pozdrav!
 

MehemLED

Član
Učlanjen(a)
28.02.2019
Poruka
161
Reaction score
33
Poena
28
Lokacija
Visoko
Auto
VW Golf 2 '85 mrtvi 1.6 Diesel
Mislim da ne postoji način da se atestuje bez papira, jer bi tako svi kupovali strance za male pare i prebacivali motore u svoja auta. Mislim da automobil iz kojeg se prebacuje motor čak mora biti registrovan u BiH da bi uopšte mogao atestovati njegov motor, da ne smije biti stranac.
 

romano010

Član
Učlanjen(a)
10.05.2016
Poruka
625
Reaction score
163
Poena
43
Starost
32
Lokacija
Zadar
Jesi siguran u to? Mislim malo glupo da moras imat papire od auta iz kojeg je izvadjen motor, jer npr mogao je on kupiti goli motor u njemackoj i ugraditi ga, nikakav problem. Za Bosnu nisam siguran, al u HR se ide u ovlasteni po potvrdu da je taj i taj motor i tvornicki ugradjivan u taj tip automobila, i potvrdu da je ovlastena osoba ugradila to. Cak za ugradnju ne mora biti ovlasteni servis nego bilo koja radionica koja ima pecat tj regularan obrt
 

wispi

Član
Učlanjen(a)
13.08.2009
Poruka
548
Reaction score
130
Poena
43
Lokacija
Tuzla
Auto
Focus MK1 16V , Focus MK2 TDCi
Ranije si morao imat račun za taj motor , npr. s otpada gdje si kupio i onda si mogao raditi atest . Da li je bilo promjena po tom pitanju ne znam :) .

Znaci trebao bi ti racun s nekog otpada da si kupio motor (ili da si ti sebi dovezao motor van BiH i ocarinio) i racun sa radnim nalogom (spiskom i opisom izvedenih radova) od nekog servisa da je izvrsio ugradnju , pa s tim bi trebalo atest . Opet kazem ovako je bilo prije 4-5 godina , da li je bilo promjena nemam informacija .
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Top