elab je napisao(la):
SM chip tuning je napisao(la):motor danas vozen prvi put,sve radi kao sat,zvuk je nesto posebno...
Grana,turbina,izduv,sve je na mjestu i sad na dyno i na remap ce da ide.
Danas smo ga uradili na cesti na 1.2 bara i veoma ozbiljno ide i zvuci...
Kroz nekoliko dana cemo zavrsiti sve ako nebude kakvih problemcica...
mtopic je napisao(la):Evo konacno da se i ja javim ...
Danas sam provozao auto i vec sad ide dosta bolje, a tek treba da se izmapira i ustima sve, a zvuk je da se najezis ...
Kad stignem snimicu nekakav klipic pa da vidite, a bice i nesto slikica radova, samo sad nemam vremena da postavljam ...
2 Al Galone ... turbina je GT2862RS i extra je u svakom pogledu ... nije velika, pa je bez problema stala, a brza je pa brzo digne pritisak i vec od 1.500 obrtaja pocne da vuce, a zbog malih pera gotovo da i nema turbo rupe
2 Quattro ... izadje puno druze ... do sad ima preko 1500 eur. samo u dijelovima i to su sve nabavljane preko poznanika i po povlastenim cijenama ... turbinu sam samo platio 950 eur, a redovno kosta oko 7.700 kuna u Zagrebu u zastupnistvu
Al_Galone je napisao(la):Druze,mislim da su ti u turbo servisu Uzice dosta povoljnije cijene,
ta turbina u uzicu mislim da nije preko 750EUR
Mi smo 2871R platili 770EUR novu!
A koliko ti je izduvno kuciste .64 ili .86
vjerovatno .64 dok nema turbo rupe.
Super je vozljiv sa takvim turbom,ali ti i nije bas sretnije rijesenje za SR jer ce ti gubiti pritisak na visokim obrtajima,mislim da si to vec primjetio.
U svakom slucaju ne sumnjam da ce da pici astra ko luda!
Sretno u daljim radovima!