dumpors je napisao(la):prvo lajsna na braniku pa onda cipovanje,hehe. Koliko znam, motor se itekako isplati cipovati, razlika bude primjetna,i dosta ih je cipnuto. Naravno ne kod nas posto smo vecinom bijeda i sirotinja,hehe. Jedino pripazi na crijevo od turba,jer moze puknuti od pritiska,i lamelu naravno jer vise momenta trpi. Ali to je svakako standardno za sve automobile. Lijepa alfa, sretno.
ArminM je napisao(la):kako je mocna alfa svegami, iz dana u dan sve vise simpatija gajim prema bas ovom auto, doduse i jos prema nekolicini koje sam inace gledao ono tek tako
ziv bio baci nam jos koju slikicu, neku i unutrasnjosti i tako. Vidim JTD motor, ako se on ne isplati chipovat onda se nista ne isplati, ovo ti je pravac u SM i radi remap, neces se pokajat kao i mnogi koji su vec odradili
fele su bas fine, mogao bih napraviti alfa naljepnice pa zalijepiti na cepove, i to bi izgledalo sasvim solidno, sve u svemu odlican auto bogami
ArminM je napisao(la):imas ovdje puno momaka koji su radili remap na svojim autima. evo napisat cu ti samo jedno iskustvo jednog clana foruma, ono cije sam zapamtio
clan Astra je rekao da je chipovanje najbolja stvar koju je uradio na svom autu, btw on vozi golfa V 1.9 tdi
evo ti na ovom linku mozes da pogledas koje su cijene i koliko mozes da dobijes na snazi
http://www.smchiptuning.com/auto/alfa-romeo/147
ti samo izbaberi koliko ti je kw motor i eto ga
na toj stranici takodje imas tekstova o remapiranju, mozes dosta da naucis, da vidis sta dobijas i na koji nacin i sve ostalo
Nexus je napisao(la):Odlicna Alfa druze, vidjao sam je po gradu.Oduvijek su mi se svidjale pogotovo ove 147-ice
raymo je napisao(la):Ma preljepa druze felge mi se posebno svidjaju ja mislim ona ide i ovako jos kad je cipujes ima da leti.Imas optimum a kasnije ako htjednes jace mozes se pribaciti na power uz prepravke i ako je u dobrom stanju.
Samo pazi se ovih chip tunera po garazama sto rade jeftiniji su ali ti nece to uraditi kvalitetno pa ti mogu turbinu ostetit ima ih po piku dobio si link od sm-a oni ako ti urade bit ces zadovoljan.
Dejan 16v je napisao(la):Dobra dobra!
Harli_team je napisao(la):Super autić, imao pa znam samo kad već tražiš tu dasku nazad prokopaj još malo pa nađi zadnji spojler gepeka, izgleda premoćno, sretno i čuvaj je