Akumulator...

Akumulator...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Pozdravcic,
evo danas nakon 5 paljenja "na pola kljuca", odjednom ne uspjeh da upalim 6 put auto. Dodje ciko iz BIHAMK-a, stavi kleme, auto opet kresnu na pola kljuca. Kaze akumulator treba mijenjati, doduse i vrijeme je bilo jer je jos fabricki na njemu (Golf IV TDI PD). Eh sada nakon dumanja, upali mi se ona zarulja iznad glave kad neko postavi sebi prvenstveno pametno pitanje, a to je: Kako odjednom da se isprazni akumulator?? Nemam velikih potrosaca uopste, standardno upalim svjetla u toku voznje, radio mp3 na obicnom ozvucenju, imam onaj bluetooth handsfree, i alarm Cobra. Znaci evo preko godinu vozim auto i uvijek je na pola kljuca palio. I sada ja skontam da moram promijeniti akumulator i otici cu ujutro odmah kupiti Exide onaj najjaci, ali problem je to sto me strah da ne bacim novac dzabe, a tamo alternator nije ispravan i ne puni akumulator.
Pa cijenjeni forumasi savjet neki pametan?? Znaci auto sam dovezao u garazu i ne mogu da ga upalim, probali preklemati sa burazovog G IV ali nema sanse jer su kablovi slabi, a sutra poslijepodne sam kontao na dijagnostiku da ga odvezem radi struje i punjenja.
Et' to bi uglavnom bilo to.
 
Početnik
Bilo koji autoelektricar ti za 5 minuta proveri i punjenje i ispravnost akumulatora...
 
Član
Da se ne nađu uvrjeđeni BIHAMK i njihovi zaposlenici, meni su fulali procjenu jednog kvara, rekao mi njihov mehaničar da mi je mjenjač otišao skroz i da ga treba čitavog mjenjati, a ustvari samo nosač otišao.


Nađi električara, i riješi svoje probleme oko toga.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top