AKU sa 55 na 70 AMPERA

AKU sa 55 na 70 AMPERA

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
serijski aku mi je stalno dolazio 55 amper sati imam jednu shemu za nov po nabavnoj cjeni al samo ima 70 amper sati....Dali se smije stavit jaci dakle umjesto 55 na 70 A smije li se dal ce moze nesto shebat zapalit ili slicno ???

Član
pa jaci aku ne steti nista jos ako je dizel zimi imas vise sanse da upalis sa losijim grijacima :D

Član
Jaci akumulator ce vise opteretiti tvoj alternator,alternator ce raditi uvijek pod punim opterecenjem,sto znaci da ce brze crknuti,a takodjer znaci da ces imati i malo manje snage na motoru,eh da li ce se osjetiti neznam.

U principu nije toliko lose kao sto zvuci ali eto odluka je tvoja.

IGY

Član
Ma neces imati ba nikakvih problema, meni je fabricki bio 48Ah, nakon njega sam stavio exide 75 Ah, pa nakon toga maximu koja je 55 Ah ali 900 A, i sad mi je opet exide 78Ah i nikad za ove 3 godine nisam imao nikakvih problema, a sto se tice struje imam opterecenja u autu ko neka elektrana
stoga slobodno stavi taj jaci, svakako ti je dizel i jaci ti je alternator nego recimo moj na benzincu, jedino sto ne bi lose bilo da pojacas malo masu sa sasije, i dovedes deblji kabal sa alternatora na + mada i nije neophodno

70Ah i 55Ah to su oznake koje nemaju veze sa jacinom struje, nego to su vrijednosti kapaciteta akumulatora...

znaci akumulator sa 70Ah moze duze ispostavljati neku jacinu struje (mozes duze verglati :icon_smile:) sto ne znaci da ce davati vecu jacinu struje od tog sa 55Ah

znaci razlika je samo u kapacitetu kod gore navedenih vrijednosti...u tom slucaju slobodno mozes staviti nece ti nista naskoditi autu;)

Član
IGY je napisao(la):
Ma neces imati ba nikakvih problema, meni je fabricki bio 48Ah, nakon njega sam stavio exide 75 Ah, pa nakon toga maximu koja je 55 Ah ali 900 A, i sad mi je opet exide 78Ah i nikad za ove 3 godine nisam imao nikakvih problema, a sto se tice struje imam opterecenja u autu ko neka elektrana
stoga slobodno stavi taj jaci, svakako ti je dizel i jaci ti je alternator nego recimo moj na benzincu, jedino sto ne bi lose bilo da pojacas malo masu sa sasije, i dovedes deblji kabal sa alternatora na + mada i nije neophodno

Koliko znam kod dade je 1.3 benzin.

Jedino ako nije nešto nedavno pojačavao:lol::lol:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.