Ajnstajnov test inteligencije

Ajnstajnov test inteligencije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Ah ljudi nisam znao da sam ovako pametan :lol:
Rijesio za 23Min

Joj dobri ste... ima komentara da se zavalis od smijeha....

Ma meni zvonio telefon pa sjb....

Imam ja jedan isto dobar test, ne znam da li ga je ko rijesavao, dobijes kombinaciju slova i brojeva koji predstavljaju prva slova nekog niza rijeci, sve je loginco sam trebas dobro da upalis mozak.
Naravno rijetko ko uspije rijesiti sve, imas po broju rijesenih zagonetki koliko si inteligentan.
Rijeci se pisu na ekavskom pa kad je tacno ukucas tekst pocrveni ili ti da znak da je tacno.

Evo sad cu vam ga postaviti
http://www10.zippyshare.com/v/28258842/file.html

Skinite ga sa zippy-a i otvorite, treba da se otvori u exelu mislim.

Član
GOLF TZ je napisao(la):
AnDel je napisao(la):
Limpi je napisao(la):
A tada su bila ipak drugacija vremena... mozda nije bas sve uzeo u obzir:D

moze biti da se test vremenom mjenjao ili su ljudi evoluirali opametili....
i pazi drug covjek je rekao za 30 minuta a ne 5 ili 10 sati il sta ti ja znam ,,,za koliko moze rijesiti preko 70 posto sigurno,,,,tih 30min je veoma bitna determinanta:icon_rolleyes:

istina...on je rekao u roku od 30 minuta...minuta gore i nespadas u tu grupu ljudi od 2 posto....moze svako rijesiti al ne moze svako rijesiti u datom roku jer je potrebno dosta razmisljanja...meni je trebalo 20 tak minuta...al et....i ljudski mozak od ajnstajna nije nista nappredovao....tehnologija je ta koja je napredovala....

jeste, ali uz koristenje tehnologije se sazna puno vise stvari i samim tim i mozak dosta brze napreduje nego u stara vremena... ;)

a sto se tice zadatka, ne mozas uopste biti nesto posebno inteligentan, papir i olovku i ako znas fino postaviti semu, nikakav problem...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.